۱۳۹۲ اردیبهشت ۴, چهارشنبه

تصاویری منتشر نشده از تابلوهای نقاشی میرحسین


چکیده : آکادمی هنرهای برلین درصدد است که نه تنها کارهای هنری میرحسین موسوی را به علاقه مندان نقاشی در اروپا معرفی کند، بلکه با برپایی سخنرانی و گفت‌وگو، افکار عمومی را متوجه وضعیت نابهنجار میرحسین موسوی و همسرش سازد. آکادمی هنرها در برلین یکی از مهم‌ترین نهاد‌های فرهنگی در آلمان به شمار می‌‌آید و بسیاری از سرشناس‌ترین هنرمندان آلمانی در این آکادمی عضویت دارند....

کلمه – گروه اجتماعی: تعدادی از آثار نقاشی میرحسین موسوی، که بیش از دو سال است به همراه همسرش زهرا رهنورد در حبس خانگی بسر می‌برد، قرار است به مدت دوهفته در آکادمی هنر برلین به نمایش گذاشته شود.
این نمایشگاه به دعوت آکادمی هنر برلین و با عنوان در اندیشه آزادی ( Meditation der Freiheit) برگزار خواهد شد.
نمایشگاه در ساعت ۶ بعد از ظهر روز پنجشنبه ششم ماه ژوئن با حضور مهمانان گشایش می یابد، و از هفتم تا بیست و سوم این ماه برای تماشای علاقمندان ادامه خواهد یافت.
مراسم افتتاحیه نمایشگاه در دو بخش است: بخش نخست، گفتار پروفسور کلاوس اشتک، رییس آکادمی، در باره چگونگی برگزاری نمایشگاه و ویژگی های نقاشی های میرحسین موسوی، و بخش دوم گفت و گوی او با شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، و اردشیر امیرارجمند، سخنگوی “شورای هماهنگی راه سبز امید” با عنوان “هنر و حقوق بشر در ایران”.
میرحسین موسوی دانش آموخته رشته مهندسی معماری و شهرسازی، با مدرک کارشناسی ارشد، از دانشگاه ملی (شهید بهشتی کنونی) است. او نقاشی را از اوائل دهه چهل آغاز کرد و تا کنون در نمایشگاه های متعدد فردی و جمعی در نگارخانه نیاوران، تالار قندریز، و موزه هنرهای معاصر تهران شرکت داشته است. در زمینه معماری نیز طرح ساختمان برخی از کانون های فرهنگی و اداری در تهران و شهرهایی چون اصفهان و تبریز، از جمله ساختمان فرهنگستان هنر، باغ هنرمندان در مجاورت آن، و نیز برخی سنگ‌نوشته ها در میدان ها و خیابان های تهران از جمله کارهای اوست.
میرحسین موسوی بیش از ۱۱ سال ریاست فرهنگستان هنر ایران را به عهده داشت و از سال ۱۳۶۸ در دانشگاه تربیت مدرس تدریس می‌کرد.
موسوی در نقاشی تکنیک های گوناگونی را به کار گرفته است. از رنگ و روغن گرفته، تا آکریلیک و کولاژ. آخرین تابلوهای وی مربوط به پیش از حصر خانگی است. این تابلوها با به کارگیری پیستوله آتش شکل گرفته اند. موسوی ضمن حرارت دادن به صفحات فلزی با ابعاد و شکل های گوناگون بر بوم، و درآمیزی خطوط و رنگ ها و کلمات کوشیده است به فضاهایی انتزاعی دست یابد.
در این نمایشگاه ۲۸ تابلو به انتخاب کارشناسان آکادمی هنر برلین و موزه هنرهای اسلامی به نمایش درخواهد آمد.
در بروشور این نمایشگاه آمده است که رییس سابق فرهنگستان هنر ایران به همراه همسرش، مجسمه ساز و استاد دانشگاه، زهرا رهنورد، از سال ۱۳۸۹/ ۲۰۱۱ تاکنون در تهران در حصر خانگی بسر می برند و از هرگونه ارتباط با دنیای خارج محرومند و انجام فعالیت های هنری و برگزاری نمایشگاه برای آنها غیرممکن است.
در گزارش تصویری ای که دویچه وله برای اولین بار از نقاشی های این نمایشگاه منتشر کرده، آمده است: آکادمی هنرها درصدد است که نه تنها کارهای هنری میرحسین موسوی را به علاقمندان نقاشی در اروپا معرفی کند، بلکه با برپایی سخنرانی و گفت‌وگو، افکار عمومی را متوجه وضعیت نابهنجار میرحسین موسوی و همسرش سازد.  آکادمی هنرها در برلین یکی از مهم‌ترین نهاد‌های فرهنگی در آلمان به شمار می‌‌آید. بسیاری از سرشناس‌ترین هنرمندان آلمانی در این آکادمی عضویت دارند. معماری دیدنی این ساختمان محلی استثنایی برای برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری به شمار می‌آید.
آکادمی هنرها در برلین یکی از مهم‌ترین نهاد‌های فرهنگی در آلمان به شمار می‌‌آید. بسیاری از سرشناس‌ترین هنرمندان آلمانی در این آکادمی عضویت دارند. معماری دیدنی این ساختمان محلی استثنایی برای برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری به شمار می‌آید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر