۱۳۹۲ خرداد ۱۹, یکشنبه

کسی جرأت بی‌دینی در دانشگاه را ندارد

چاپ
امام جمعه موقت .تهران با اشاره به اینکه فضای دانشگاه‌ها امنیتی نیست، گفت: کسی جرأت بی‌دینی در دانشگاه‌ها را ندارد و امروز اساتید فتنه‌گر بازنشسته شده اند.
به گزارش « محبت نیوز» به نقل از خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی تولیت حوزه علمیه امام خمینی در مراسم عمامه‌گذاری طلاب این حوزه توسط آیت‌الله مصباح یزدی که عصر روز، جمعه 16 خردادماه برگزار شد، در بخشی از سخنان خود به مسئله انتخابات اشاره کرد و گفت:" انقلاب ما همیشه با مددهای غیبی پیروز شده است و امدادهای غیبی گام‌به‌گام، ملموس و محسوس بوده‌اند از این‌رو نباید فکر کنیم که حساسیت این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نسبت به دوره‌های قبلی کمتر است.
امام جمعه موقت تهران یادآور شد: جز این است که کسی جرأت بی‌دینی در دانشگاه‌ها را ندارد لذا این مسئله برای عده‌ای از افراد، نگران‌کننده و امنیتی است و باید توجه داشت که اگر امروز اساتید فتنه‌گر بازنشسته شده و دست فتنه کوتاه شده است آیا این مسئله درد دارد یا تشویق؟!
این در حالی  است که چندی پیش محمدرضا عارف از کاندیداهای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با رادیو معارف گفته بود: "نباید به بهانه اسلامی کردن دانشگاه‌ها اقدامات نادرستی مثل بازنشسته کردن زود هنگام اساتید دانشگاه را داشته باشیم.اگر رئیس جمهور شوم جلوی این کارها را خواهم گرفت."

هرانا؛ بازداشت جمعی از شرکت کنندگان در برنامه انتخاباتی حسن روحانی

خبرگزاری هرانا - در برنامه انتخاباتی حسن روحانی در تالار افراسیابی تنی چند از شرکت کنندگان بازداشت شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این برنامه روز شنبه ۱۸ خرداد ماه در تالار افراسیابی واقع در مجموعه ورزشی شیرودی که ۴ هزار نفر ظرفیت دارد برگزار شد و تعداد زیادی در آن شرکت کرده بودند.

یکی از حاضرین در این مراسم که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: "شرکت کنندگان در مراسم ابتدا شعار (زندانی سیاسی آزاد باید گردد) سر دادند. یعد از مراسم جمعیت در خیابان مفتح به سمت کریم خان  به حرکت در آمد تا خود را به ستاد انتخاباتی حسن روحانی در این خیابان برساند. در خیابان (جعفر عارف ادیب) نیروهای امنیتی لباس شخصی با مردم درگیر شدند و چند تن را بازداشت کردند، سپس پلیس ضد شورش وارد صحنه شد و تعدادی از شرکت کنندگان را بازداشت کرد. مردم شعار (ولش کن، ولش کن) سرمیدادند، ولی نیروهای پلیس تمام بازداشت شدگان را با خود بردند."

گفتنی است، از تعداد و سرنوشت بازداشت شدگان اطلاعی در دست نیست.

ضرب و شتم و بازداشت یک فعال دانشجویی در مراسم انتخاباتی روحانی

|
خبرگزاری هرانا - امین وطانی٬ فعال دانشجویی دیروز در مراسم انتخاباتی حسن روحانی در ورزشگاه شیرودی تهران مورد ضرب و شتم ماموران امنیتی قرار گرفت و بازداشت شد.

به گزارش وبسایت ندای سبز آزادی، امین وطانی در سال ۸۸ نیز عضو ستاد میرحسین موسوی بود که بازداشت شد و ۲۰ روز را در زندان به سر برد.
این فعال دانشجویی دیروز بعد از مراسم انتخاباتی که در ورزشگاه شیرودی برگزار شد، درحالی که به همراه همسرش در حال خروج از ورزشگاه بود به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شده است.

منافع ملی بازیچه نیست، مذاکرات هسته ای را به دست اهلش بسپارید

چکیده :درباره حد و اندازه جلیلی که نقش کلیدی در مذاکرات هسته ای پیدا کرده، طبعا از خود وی انتظار نمی رود که متوجه ظرفیت هایش باشد که چگونه تبدیل به فرصت بزرگ 1+5 برای تهدید ایران شده است، اما آیا رهبری متوجه این نیست که با چه تبرهای تیزی همچون احمدی نژاد و جلیلی به جان ریشه کشور و حتی سرنوشت خود افتاده...


کلمه – علی بردبار
مناظره روز گذشته کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، در کنار همه حواشی و آگاهی بخشی هایی که برای جامعه در پی داشت، موجب آن شد که نگرانی ها درباره یک موضوع حیاتی و موثر در سرنوشت ایرانیان در جامعه فراگیر شود. این نگرانی مربوط به شناختی تازه از سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران با ۱+۵ درباره پرونده هسته ای و روشن شدن برخی ابعاد موجود در مذاکرات است که تاکنون باعث افزایش تحریم ها و تاثیر مستقیم بر معیشت مردم، امنیت کشور و جایگاه آن در سطح جهانی شده است.
زمانی که جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول پی گیری پرونده هسته ای معرفی شد، شناخت اندکی از وی در جامعه وجود داشت. این ناشناسی تاکنون مانع از آن بوده که عامه مردم توجه زیادی به نقش وی در ناکامی این مذاکرات داشته باشند، اما از آنجا که “تا مرد سخت نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد” وی با کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری و به زبان آمدنش نشان داد که منافع ملی دست چه فردی با چه انگیزه ها و درکی از شرایط جهانی افتاده است. پیش از این در محافل سیاسی شنیده می شد که وی در مذاکرات به جای دفاع منطقی از منافع کشور، شعار می دهد، اما تصور نمی شد که شعارزدگی وی تا این حد عمیق و فاجعه بار باشد. بدون قصد سوء استفاده سیاسی و جناحی و با این اعتقاد که موضوعاتی مانند پرونده هسته فراتر از مسایل سیاسی داخلی و متعلق به آحاد جامعه است و همه جناح های سیاسی باید در موضع گیری های خود مراقب عدم تضعیف تیم مذاکره ایران در برابر گروه ۱+۵ باشند، این نکته گفتنی است که یکی از مطالبات فوری در فردای انتخابات، سلب مسئولیت از جلیلی در مذاکرات هسته ای باشد. آقای خامنه ای انصاف دهد که انتخاب جلیلی منافع ملی که هیچ، منافع خود او را نیز تامین نخواهد کرد. او برای این مسئولیت بسیار نااهل و نامناسب است و هرچه سریع تر باید برکنار شود.
نکته قابل توجه در این مناظره آن است که نگرانی درباره پرونده هسته ای و تحریم، برخلاف آنچه نمایش خارجی جریان حاکم است، موجب نگرانی عقلای آنها نیز شده است. از حسن روحانی که بگذریم، انتقادهای محسن رضائی و علی اکبر ولایتی از شعارزدگی و خطاهای فاحش جلیلی در مذاکرات مذاکرات نشان می دهد که آینده کشور و زندگی مردم به دست نابلدی تمام عیار افتاده است و نگرانی درباره نتیجه این روند محدود به مخالفان جریان حاکم نمی شود. هرچند این نابلد در تخریب منافع ملی تنها نیست و تیم دیگری از همفکران او در دولت احمدی نژاد به مدیریت شخص رئیس دولت، بنا بر گواهی سخنان ولایتی در این مناظره، به کارشکنی عامدانه در برخی نتایج مثبت گرفته شده در مسیرهای دیپلماتیک دیگر دست زده اند. آنجا که وی ماجرای کارشکنی در تحقق توافقات علی لاریجانی با سولانا را مطرح کرد و یا به چوب لای چرخ گذاشتن دولت در مذاکرات موفقش با سارکوزی پرداخت. هرچند این ها بخشی از عوارض در هم ریختگی و صد جزیره بودن ساختار دولت و قدرت در ایران، زیر سایه یک قدرت متمرکز اما غیر شفاف و غیرپاسخگوست.
به هر حال درباره حد و اندازه جلیلی که نقش کلیدی در مذاکرات هسته ای پیدا کرده، طبعا از خود وی انتظار نمی رود که متوجه ظرفیت هایش باشد که چگونه تبدیل به فرصت بزرگ ۱+۵ برای تهدید ایران شده است، اما آیا رهبری متوجه این نیست که با چه تبرهای تیزی همچون احمدی نژاد و جلیلی به جان ریشه کشور و حتی سرنوشت خود افتاده است؟ آیا صلاح شخص رهبری و نظام در توجه به سخنان دلسوزانه میرحسین موسوی نبود که همگان نسبت به اصول مداری او در همه حوزه ها از جمله سیاست خارجی اتفاق نظر داشته و دارند، اما همزمان بر پرهیز از ماجراجویی و پی گیری منافع ملی از طریق سیاست ورزی مدبرانه و پرهیز از ماجراجویی تاکید داشت؟ یاد تاکیدهای مکرر موسوی برای بهره گیری از نیروهای مجرب در سیاست خارجی نمی کنید تا حاصلش شعار جای دفاع از منافع ملی را در مذاکرات نگیرد؟ سرمایه های نظام در عرصه بین الملل مانند محمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی را از عرصه تاثیرگذاری بر حفظ منافع ملی در مناسبات جهانی کنار زده اید تا به جای آنها با رویش هایی در حد و اندازه سعید جلیلی جلو بروید؟ این چه بلایی است که بر سر کشور و خودتان می آورید؟ او به روشنی نشان داد که نه تنها فرد مناسبی برای این مسئولیت سنگین نیست که اساسا اشتباهی وارد حوزه سیاست خارجی به عنوان محل تدبیر و حفظ منافع ملی شده است. کار او شعار است و شاید برای تجمع های لباس شخصی ها گزینه مناسبی برای شعار دادن باشد، اما بطور قطعی می شود گفت صلاحیت هدایت مذاکراتی در حد و اندازه پرونده هسته ای ایران را ندارد.
 امیدواریم مقام رهبری متوجه مسئولیت سنگین خود در این رابطه باشد و بداند که در این باره مورد پرسش سخت مردم، تاریخ و خداوند خواهد بود. منافع ملی محل آزمون و خطا و تمرین برای ارادتمندان به ایشان نیست. اگر هم تنها به مریدان اعتماد دارد، فرد مجرب تر و آگاه تری را در بین آنها انتخاب کند و خودش هم کمک کند به اینکه هر مذاکره ای برای صیانت از منافع ملی باشد، نه اینکه با توهم نمایندگی اسلام ناب و تفسیر دلبخواهی از آن، در پی اثبات حق به نمایندگان قدرت های جهانی باشد. تمام افتخار جلیلی از مذاکراتر این است که مساله ای را به آنها مطرح کرده که ۴۰ روز طول کشیده تا جواب بدهند یا به قول خودش برای آن جوابی پیدا کنند. مگر مذاکرات محل این رو کم کنی ها و بازی هاست؟ کشور در چنبره تحریم هایی سنگین و ناجوانمردانه گرفتار است، ذره ذره آب می شود و این در حالی است که به قول مجسن رضائی هنوز ۴۰ – ۳۰ درصد عوارض تحریم ها هنوز خود را نشان نداده اند، آنگاه معلوم می شود که نماینده ایران در مذاکرات به دنبال اثبات فلسفه و به قول خود اندیشه در مذاکرات است!
مقام معظم رهبری، لطفا سعید جلیلی را در اسرع وقت از مسئولیت مذاکرات برکنار کنید و حفظ منافع ملی، ختم پرونده هسته ای و رفع تهدید و تحریم خارجی را سرلوحه مذاکرات آتی قرار دهید. همه افتخار آن هم برای خودتان باشد.

مرکز پژوهش های مجلس، جرم سیاسی را تعریف کرد

چکیده : مجلس شورای اسلامی در تاریخ 8 /3/ 1380 طرحی را در خصوص جرم سیاسی به تصویب رساند که با 18 ایراد شورای نگهبان مواجه شد که با اصرار مجلس بر نظر خود، مصوبه مذکور، نهایتا برای تایید به مجمع تشخیص و مصلحت نظام ارسال شده است. ...


مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، معیارهای شناخت جرم سیاسی را تعریف کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات حقوقی این مرکز اعلام داشت: تعریف و تبیین جرم سیاسی یکی از اصول مهم قانون اساسی است که تا امروز به دلایل متعددی معطل مانده و قانونگذار عادی نتوانسته است نظر شورای محترم نگهبان را به عنوان مرجع تشخیص شرع و تفسیر قانون اساسی در رابطه با جرم سیاسی، تامین کند.
این نوشتار می کوشد با بیان معیارهای شناخت جرائم سیاسی ، تعریفی از جرم سیاسی ارائه دهد که نظر شورای نگهبان را تامین کند.
لازم به ذکر است که مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۸ /۳/ ۱۳۸۰ طرحی را در خصوص جرم سیاسی به تصویب رساند که با ۱۸ ایراد شورای نگهبان مواجه شد که با اصرار مجلس بر نظر خود، مصوبه مذکور، نهایتا برای تایید به مجمع تشخیص و مصلحت نظام ارسال شده است.
شورای محترم نگهبان اطلاق هر دو ماده و بند و تبصره های آنها را مغایر با اصول چهارم ، بیست و چهارم ، بیست و ششم، بیست و هفتم و یکصدو شصت و هشتم از قانون اساسی دانسته است.
در اصل یکصد و شصت و هشتم از قانون اساسی مقرر شده که جرم سیاسی باید بر اساس قانون و مطابق با موازین اسلامی تعریف شود.
این اصل برای تعریف جرم سیاسی دو ضابطه شکلی و ماهوی را تعیین کرده است.
ضابطه شکلی آن است که تعریف جرم سیاسی ضرورتا به موجب قانون باشد و در نتیجه تشخیص قضات، رئیس قوه قضائیه ، رئیس قوه مجریه یا هر شخص و مرجع دیگری ملاک تعیین جرائم سیاسی نیستند.
ضابطه ماهوی نیز آن است که تعریف جرم سیاسی باید بر اساس موازین اسلامی باشد وجود هیئت منصفه در رابطه با جرائم مستوجب حد، قصاص و دیه از مواردی است که موجب مغایرت تعریف جرائم سیاسی با موازین اسلامی محسوب می شوند.
از استناد شورای نگهبان به اصول فوق می توان چنین برداشت کرد که منظور ایشان از جرائم سیاسی ، جرائم سیاسی درون سیستمی است.
ایراد شرعی شورای نگهبان نیز به عدم خروج جرائم موجب حد ، قصاص و دیه باز می گردد که با استثنا کردن این طیف از جرائم اشکال شرعی شورا نیز برطرف می شود.

انتشار ۱۰۰ میلیون قطعه اسکناس ۵۰۰ تومانی با طرح جدید

چکیده :موارد و مشخصات امنیتی این اسکناس همانند اسکناس 5 هزار ریالی قبلی است، قطع این اسکناس همچون اسکناس قبلی 75*154 است و در آن نکات امنیتی مانند واتر مارک، نخ امنیتی، کاغذ با الیاف پنبه، چاپ افست خشک، چاپ برجسته، میکرو پرینت و سیترو استفاده شده است....


مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با اعلام انتشار ۱۰۰ میلیون قطعه اسکناس ۵۰۰ تومانی با طرح جدید گفت: از نظر ریالی حجم انتشار ۶۰۰ میلیارد ریال است.
به گزارش خبرنگار مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماده ۳ قانون پولی و بانکی کشور امتیاز انتشار پول رایج کشور را بر عهده دارد، بر این اساس و به مناسبت مبعث پیامبرگرامی اسلام (ص) اسکناس ۵ هزار ریالی با طرح جدید منتشر می‌شود.
مجید صنیعی؛ مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در اینباره اظهار داشت: اسکناس ۵ هزار ریالی برای اولین بار در سال ۱۳۷۲ با پرتره حضرت امام خمینی (ره) و با طرح گل و مرغ در پشت آن منتشر شد و تاکنون ۲ میلیارد قطعه از این اسکناس چاپ و منتشر شده است. همانگونه که می دانید گل و مرغ نماد موهبت الهی و تجلی ظریف و لطیف آفریدگار است. این اسکناس با ابعاد ۷۵*۱۵۴ میلیمتر و با نخ امنیتی در بافت کاغذ آن با عرض ۲٫۱ میلیمتر است که عبارت ۵ هزار ریال به صورت فارسی و لاتین بر روی آن نوشته شده است.
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی افزود: جنس کاغذ ۱۰۰ درصد پنبه است و موارد امنیتی که در آن به کار رفته و اکنون نیز در اسکناس جدید تغییر نیافته است متشکل از الیاف نامرئی فلورسنتی در خمیره کاغذ به رنگ های آبی، زرد و قرمز بر رو و پشت اسکناس است که در مقابل تابش اشعه ماوراءبنفش قابل رویت است. تمامی رو و پشت اسکناس به صورت خطی طراحی شده است. در چاپ شماره سریال از مرکب فلورسنت استفاده شده که در مقابل اشعه ماوراءبنفش به رنگ طلایی نمایان خواهد شد، ضمن آنکه در سمت چپ گوشه پایین یک خط و دو نقطه در زیر آن به صورت برجسته برای سهولت شناسایی این اسکناس توسط عزیزان روشندل در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: پس از چاپ و انتشار مرحله اول این اسکناس و استفاده مردم در مبادلات روزمره خود از آن به صورت گسترده از یکسو و از سوی دیگر پرتاب موفقیت آمیز اولین ماهواره ایرانی با نام امید که یکی از مهمترین دستاوردهای بزرگ کشور در زمینه فناوری های خاص به شمار می‌رود، فرآیند طراحی برای اسکناس ۵ هزار ریالی با موضوع ماهواره امید آغاز شد و پس از طی شدن مطالعات اولیه و تهیه تصاویر مناسب از مراجع مورد تایید، کار طراحی در سازمان تولید اسکناس و مسکوک آغاز و نهایتا در بیستم مردادماه سال ۱۳۸۸ اسکناس ۵ هزار ریالی با طرح ماهواره امید به میزان ۷۲ میلیون قطعه چاپ و منتشر شد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی تاکید کرد: در سال ۱۳۹۰ با توجه به مطرح شدن موضوع توجه به میراث فرهنگی و صنایع دستی ایران، فرآیند طراحی بر این اساس آغاز و پس از ارائه و بررسی طرح های گوناگون در نهایت طرح پشت اسکناس ۵ هزار ریالی از ماهواره امید به ظروف سفالی مربوط به قرن هشتم هجری تغییر یافت.
صنیعی در خصوص طرح پشت اسکناس و دلیل انتخاب این تصویر گفت: طرح پشت اسکناس متشکل از ظروف سفالی متعلق به قرن هشتم هجری است که از منطقه سلطان آباد یا همان اراک امروزی کشف شده است و از نمونه های ارزشمند و زیبای سفالگری به شمار می رود و در حال حاضر در موزه ملی ایران نگهداری می شود. دلیل انتخاب آن نیز همانطور که اشاره شد توجه ویژه به موضوع میراث فرهنگی و صنایع دستی است، برمبنای آخرین تحقیقات و کشفیات باستان شناسی فن و هنر سفالگری در ایران سابقه ای دیرینه دارد و به حدود هزاره هشتم پیش از میلاد باز می گردد. این سفال ها به دلیل تاثیر جنبه های مذهبی، اقتصادی کشاورزی و اجتماعی به خوبی بیانگر فرهنگ غنی ایرانیان است.
وی درباره طرح جدید اسکناس و میزان انتشار آن اظهار داشت: در برنامه چاپ سال جاری، انتشار بیش از ۱۰۰ میلیون قطعه از این اسکناس با طرح جدید پیش بینی شده است که از نظر ریالی به میزان ۶۰۰ میلیارد ریال است. در ابتدای سال ۱۳۹۱ تصمیم گرفته شد تغییراتی در طراحی اسکناس ها داده شود، بر این اساس اسکناس ۵ هزار ریالی به عنوان اولین اسکناس انتخاب شد. این تصمیم موجب شد چاپ اسکناس ها از دو رو برجسته به یک رو برجسته با حفظ امنیت لازم تغییر یابد که این امر شیوه‌ای متداول در سطح جهان است.
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی گفت: موارد و مشخصات امنیتی این اسکناس همانند اسکناس ۵ هزار ریالی قبلی است، قطع این اسکناس همچون اسکناس قبلی ۷۵*۱۵۴ است و در آن نکات امنیتی مانند واتر مارک، نخ امنیتی، کاغذ با الیاف پنبه، چاپ افست خشک، چاپ برجسته، میکرو پرینت و سیترو استفاده شده است.

بعد از پخش تصویر امام زمان از ماهواره، جایگزینی نصف النهار مکه به جای گرینویچ

چکیده :وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که پیش از این می خواست با بهره گیری از تکنولوژی جدید می توان به در زمان ظهور صدا و تصویر امام عصر(عج) را پخش کند، اینک می خواهد نصف النهار مبداء مکه را جایگزین نصف النهار گرینویچ کند....


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که پیش از این می خواست با بهره گیری از تکنولوژی جدید می توان به در زمان ظهور صدا و تصویر امام عصر(عج) را پخش کند، اینک می خواهد نصف النهار مبداء مکه را جایگزین نصف النهار گرینویچ کند.
به گزارش قم نیوز، دکتر محمد حسین نامی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حسینیه چهارده معصوم قم با اشاره به دیدگاهش در خصوص پخش صدا و تصویر امام زمان(عج) گفت: در روایات ما آمده است که صدا و تصویر امام عصر(عج) هنگام ظهور ایشان به مردم جهان می‌رسد که با یافته‌های جدید علمی چیز عجیبی نخواهد بود.
وی عنوان داشت: بیست و چهار نصف النهار داریم که یکی از آن نصف النهارها از مبداء‌ مغناطیسی صفر کعبه عبور کرده است. تلاش می کنیم نصف النهار مبداء مکه را جایگزین نصف النهار گرینویچ کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به موقعیت کعبه گفت: کعبه در مرکز جهان قرار گرفته است و اینکه از سمت راست به چپ دور این خانه عظیم می‌گردیم به این دلیل است که گردش سلول‌ها در بدن،‌ گردش خون در بدن،‌ گردش زمین به دور خورشید همه از سمت راست به چپ است و همه گردش ها در این عالم بر این اساس است.
نامی به دستاوردهای علمی در خصوص لایه‌های آسمان اشاره کرد و عنوان داشت:‌ تاکنون تنها دو خاصیت لایه یونسفر را دانشمندان متوجه شده اند که یکی از خاصیت ها این لایه ها یونیزه شدن مولکول های گاز صرفا در این لایه است که برای ادامه حیات بشری ضروری است.
وی ادامه داد: دیگر این که اگر این لایه وجود نداشت،‌ هیچ ارتباط رادیویی به وجود نمی آمد.‌ لایه یونوسفر دارای قدرت الکتریسیته است و مبداء قدرت آینده است. با این لایه می توان صائقه های مرگبار،‌ رانش،‌ زلزله و طوفان را در نقاطی از جهان به وجود آورد و برخی تلاش می کنند از این لایه بر علیه دیگران استفاده کنند

لغو مراسم ترحیم آیت الله طاهری اصفهانی در قم و سایر شهرها



دفتر آیت الله سید جلال الدین طاهری اطلاعیه ای را درباره برگزاری مراسم ترحیم وی منتشر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به برخی حواشی ایجاد شده و آسیب های وارد شده به برخی افراد بیگناه در جریان برگزاری مراسم تشییع پیکر آیت الله طاهری، مراسم های ترحیم ایشان در تهران، قم و سایر شهرها بجز نجف آباد برگزار نمی‌شود.
در این بیانیه تصریح شده است که آیت الله طاهری در وصیت خود تاکید کرده اند که مراسم تشییع و ترحیم ایشان با آرامش و بدون آسیب رسیدن به هیچ یک از شهروندان و جوانان سرزمین برگزار شوند که با توجه به اتفاقات رخ داده در مراسم تشییع، دفتر ایشان تصمیم به لغو کلیه مراسم های پیش بینی شده در تهران، قم و سایر شهرها بجز نجف آباد گرفته است.

وزیر اقتصاد: قدرت خرید مردم خیلی بالا رفته و نرخ بیکاری هم کاهش یافته است

چکیده :هر چند هر روز به تعداد افراد زیر فقر افزوده می شود و قدرت خرید مردم کاهش یافته است اما سیدشمس الدین حسینی استناد و استفاده از آمارهای استاندارد شده با مبنای جهانی را مناسب دانست و ادعا کرد که شاخص قدرت برابری خرید در کشور رشد بالایی را نشان می‌دهد....


هر چند هر روز به تعداد افراد زیر فقر افزوده می شود و قدرت خرید مردم کاهش یافته است اما سیدشمس الدین حسینی استناد و استفاده از آمارهای استاندارد شده با مبنای جهانی را مناسب دانست و ادعا کرد که شاخص قدرت برابری خرید در کشور رشد بالایی را نشان می‌دهد.
و گفت: شاخص قدرت برابری خرید نشان دهنده تغییرات نسبی درآمد سرانه یک کشور براساس یک سبد کالایی است و با استناد به آمار بخش ‌هایی از جامعه خارجی که به دنبال تحریم ایران هستند، شاخص قدرت برابری خرید در کشور رشد بالایی را نشان می‌دهد.
به گزارش خبرآنلاین، وی درباره موضوع تغییرات در سبد خانوارها با بیان این که در برخی مواقع استناد و استفاده کردن از آمارهای استاندارد شده با مبنای جهانی راحت تر است، گفت: به همین دلیل ایران سال گذشته جزو زمره کشورهایی بود که درآمدش براساس شاخص قدرت برابری خریدازمرز یک هزار میلیارد دلار گذشت و با رشد در بخش های بهداشت و آموزش در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به زمره کشورهای دارای توسعه انسانی بالا پیوسته است.
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان این که افزایش درآمدهای نفتی موجب توسعه و اشتغالزایی در کشور می شود، افزود: ادعاهایی در خصوص موضوع بیکاری مطرح و به طور مثال عنوان می شود که در حال حاضر هیچ خانواری را سراغ نداریم که بیکار نداشته باشد. بنابه گفته این افراد با فرض وجود یک نفر بیکار در هر خانوار و وجود ۲۱ میلیون نفر خانوار در کشور باید همین تعداد بیکار در کشور وجود داشته باشد و یا ممکن است در یک خانواده ۲ نفر بیکار باشند، اما بسیاری از خانواده‌ها وجود دارند که تمام اعضای آن شاغل هستند و بدین ترتیب باید نرخ بیکاری بیش از ۵۰ درصد باشد، در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد.
وزیرامور اقتصادی و دارایی با بیان این که برای استخراج آمار بیکاری استاندارهایی داریم که از سوی سازمان جهانی کار مطرح و براساس تعاریف مشترک ، این آمار ارایه می شود، گفت: افزایش نرخ رشد جمعیت در سال‌های نخستین انقلاب اسلامی باعث شد که امروز برای متوقف کردن رشد نرخ بیکاری ، ایجاد سالانه بیش از یک میلیون شغل در کشور ضروری شود.
حسینی در واکنش به اظهارات اخیر برخی از نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص میزان درآمدهای نفتی در دولت های نهم و دهم گفت: افزایش درآمدهای نفتی یکی از دعواهایی است که بین سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک ) و کشورهای مصرف کننده نفت سالیان متمادی است که وجود دارد. کشورهای مصرف کننده به دنبال این هستند که مدام بر سر بازار نفت بزنند و به قیمت اسمی بشکه نفت در بازار استناد می کنند.
وی با بیان این که با افزایش درآمدهای نفتی در سال های گذشته سرمایه گذاری بسیار عظیمی در کشور صورت گرفت ، افزود: به عنوان مثال در سال های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ به دلیل مشکلات فراوان در بازار سیمان، سرمایه گذاری خوبی در این بخش صورت گرفت و امروز علاوه بر تامین سیمان مورد نیاز کشور به ظرفیت بالای صادرات این محصول دست یافتیم.
وزیراموراقتصادی و دارایی با بیان این که در هشت سال گذشته با سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ، ظرفیت تولید این بخش افزایش یافت ، افزود: اگر درآمدهای نفتی کشور به لحاظ اسمی افزایش کرده ، آیا به معنای آن است که قدرت واقعی خرید درآمدهای نفتی نیز افزایش پیدا کرده و توجه به این نکته بسیار حایز اهمیت است. وی کاهش قیمت نفت را یکی از برنامه های کشورهای مصرف کننده نفت عنوان کرد و گفت: براساس مطالعات اوپک قیمت هر بشکه نفت در سال ۱۳۹۰ معادل ۱۰۷.۵ دلار و در سال ۱۹۷۳ حدود ۱۸ دلار بود. این در حالیست که یک دلار امروز در مقایسه با سال ۱۹۷۳ حدود ۱۵ درصد قدرت خرید دارد. قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی در سال ۱۳۸۰ معادل ۴۰۰ دلار بود که سال گذشته به یک هزار و ۶۰۰ دلار رسید. قیمت هر بشکه نفت در سال ۱۳۸۰، ۳۶ دلار بود و در مقطع کوتاهی در سال های گذشته به ۱۷۰ دلار افزایش یافت. دولت با توجه به منابع ارزی در بخش های دولتی و غیر دولتی سرمایه گذاری ‌های بزرگی در راه اندازی صنایع و احداث سد، راه و فرودگاه انجام داد. سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر این که در سال ۱۳۹۱ سخت ترین سال اقتصادی کشور را پشت سر گذاشتیم ، افزود: با اقداماتی که در زمینه کاهش نرخ بیکاری و توسعه بخش صنعت و زیرساخت ها صورت گرفت، نرخ بیکاری افزایش پیدا نکرد.
حسینی گفت: در این زمینه برنامه هایی داشتیم و داریم و اگر تحریم‌ها و تلاطم ارزی پیش نمی‌آمد، نرخ بیکاری را کاهش می ‌دادیم. وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان گفت: آنچه مسلم است در بازار کار به رغم فشار تحریم، دولت برای ایجاد یک میلیون و ۵۰۰ هزار شغل و کاهش نرخ بیکاری برنامه ریزی کرد و باعث کاهش نرخ بیکاری شد.

تغییر نام مذهبی ممکن نیست، اما شرایط تغییر نام ایرانی اعلام شد

چکیده :برخی درخواست تغییر نام‌های ایرانی را مطرح می‌کنند که در این صورت باید نام فرد به اسامی دارای فراوانی بیشتر تغییر...


مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت‌احوال کشور شرایط تغییر نام‌های ایرانی در صورت وجود تقاضای افراد را اعلام کرد.
 محسن اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰ هزار نفر در کشور نام خود را تغییر می‌دهند، اظهار کرد: ثبت‌احوال امکان تغییر نام‌های دارای معانی بد و مستهجن، مغایر با جنسیت فرد و خارجی را فراهم کرده است، اما ممکن است برخی افراد بدون داشتن این شرایط درخواست تغییر نام داشته باشند.
 وی به ممنوعیت تغییر نام‌های قدسی و مذهبی اشاره کرد و گفت: در عین حال برخی درخواست تغییر نام‌های ایرانی را مطرح می‌کنند که در این صورت باید نام فرد به اسامی دارای فراوانی بیشتر تغییر کند. به عنوان مثال اگر فردی تقاضا دارد که نام سوگل یا سیمین را تغییر دهد، باید اسامی ایرانی دارای فراوانی بیشتر و یا اسامی مذهبی را جایگزین کند.
 اسماعیلی با بیان اینکه امکان تغییر نام‌های دارای فراوانی کم نیز، فراهم است، افزود: به عنوان مثال فراوانی نام «مستوره» در پنج سال اخیر حدود ۱۰۰ مورد بوده است، بنابراین هموطنانی که قصد تغییر این نام و تبدیل آن به اسامی دارای فراوانی بیشتر را دارند، می‌توانند تقاضای خود را به ادارات ثبت‌احوال تسلیم کنند.
 وی همچنین از اعطای اختیارات امور انتخاب و تغییر نام‌خانوادگی به مدیران کل استانی ثبت احوال خبر داد و افزود: پیش از این تمامی درخواست‌ها در کمیته تغییر نام سازمان ثبت احوال کشور بررسی می‌شد که با این تغییر رویه، فرایند تغییر نام خانوادگی در استان‌ها و سریع‌تر از گذشته سپری خواهد شد.

جای خالی مطالبات جامعه ۳۰ میلیونی کارگری در مناظره‌های انتخاباتی

چکیده :یک فعال کارگری در استان خراسان شمالی معتقد است در هیچکدام از مناظره‌های اخیر نامزدهای ریاست جمهوری به مسائل کارگری توجه نشده است....


یک فعال کارگری در استان خراسان شمالی معتقد است در هیچکدام از مناظره‌های اخیر نامزدهای ریاست جمهوری به مسائل کارگری توجه نشده است.
«داوود امیری»، مسئول کانون همانگی شوراهای اسلامی کار خراسان شمالی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در هفته گذشته نامزدهای ریاست جمهوری در سه مناظره متفاوت راجع به مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به بحث و تبادل نظر پرداختند اما در هیچ کدام از این برنامه‌ها به خواسته‌های روز جامعه کارگری از جمله ناعادلانه بودن دستمزد و قراردادهای یک‌طرفه توجه نشد.
وی بابیان اینکه در شرایط کنونی نزدیک به ۳۰ میلیون عضو جامعه کارگری کشور خواهان افزایش قانونی مزد، اجرای کامل و صحیح قوانین کار و تامین اجتماعی، برقراری امنیت شغلی و حفظ و توسعه تامین اجتماعی هستند گفت: در تمامی این مناظره‌ها هیچ کدام از هشت نامزد بطور مشخص راجع به این موضوعات صحبت نکردند.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان خراسان شمالی افزود: به عنوان مثال در استان خراسان شمالی هنوز دغدغه اصلی کارگران عدم اجرای صحیح قوانین کار و تامین اجتماعی در خصوص عقد قرارداد کار، پرداخت مزد قانونی و برخورداری از خدمات درمانی است.
امیری افزود: در نتیجه عدم اجرای صحیح قانون در حال حاضر در ادارات کار استان دادخواست‌های زیادی در ارتباط با بازگشت به‌کار کارگران، عقد قراردادهای سفید امضا و اعتراض به قانون شکنی کارفرمایان کارگاه‌های کوچک مطرح است.
این مقام کارگری گفت: عدم ورود نامزدهای ریاست جمهوری به مطالبات صنفی کارگری در حالی بود که در جریان مناظره های اخیر این افراد بارها به مشکلات صنفی جامعه سینمایی کشور اشاره کردند حال آنکه اعضای این اصناف در مقابل جامعه کارگری یک گروه کم شمار تلقی می‌شوند.

اعتراض خانواده های زندانیان سیاسی به بازرسی بدنی غیرمتعارف برای ملاقات

چکیده :بازرسی بدنی زننده ی زنان، دختران و دختر بچه های خانواده های زندانیان سیاسی زن، توسط حراست زندان اوین باعث اعتراض شدید خانواده ها در سالن ملاقات زندان اوین شد....


بازرسی بدنی زننده ی زنان، دختران و دختر بچه های خانواده های زندانیان سیاسی زن، توسط حراست زندان اوین باعث اعتراض شدید خانواده ها در سالن ملاقات زندان اوین شد.
به گزارش کلمه، صبح امروز  مامور بازرسی خانواده های زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین که ملاقات حضوری داشتند به طرز بیشرمانه و غیر انسانی اقدام به بازرسی بدنی دختر بچه ها تا بانوان مسن کرد که با واکنش شدید خانواده ها مواجه شد.
بر اساس این گزارش در طول ساعت ملاقات خانم ها اظهار می کردند که پس از بازرسی احساس تحقیر و شرم کرده و حس بدی داشته اند. همچنین دختر نسرین ستوده در تمام مدت ملاقات گریه می کرده است.
به گفته ی خانواده های زندانیان سیاسی این ملاقات عملا تبدیل به صحنه ی اوقات تلخی و گرفتگی خانواده ها شد.
از زمان انتصاب رشیدی به ریاست زندان اوین جو امنیتی شدیدتری که گاهی اوقات به مرز بی اخلاقی می رسد، در زندان اوین حاکم شده است.
به گفته ی یکی از اعضای خانواده ها امروز نیز مامور بازرسی در مقابل اعتراض خانواده ها اعلام کرده که مسولین حراست زندان از ما خواسته اند که این گونه بازرسی کنیم. خانواده ها نیز در پاسخ اعلام کردند ضمن پیگیری رفتار امروز، در صورت ادامه ی روند کنونی از ملاقات خودداری خواهند کرد.

رای دادن یا رای ندادن؛ مساله سبزها این نیست

چکیده :در غیبت «انتخابات آزاد» -امری که همه «ما» بر آن متفق ایم- نباید هویت جنبش سبز را به رای دادن یا ندادن فروکاست. آنچه مسلم است جنبش سبز کاندیدای حداکثری در این انتخابات ندارد و حکومت با رد صلاحیت کاندیدای اصلی به طور صریح با مردم سخن گفته است و باور خود به قدرت آنها و ترس از پیروزی شان را اعلام کرده و برای این کار بیشترین هزینه ای که متصور بوده را پرداخته است. ...


کلمه – سینا حق جو
یک هفته به انتخابات ریاست جمهوری در ایران مانده و هنوز نظرهای متکثر و مختلفی درباره رای دادن یا ندادن در بین سبزها است. کثرت این دلایل و استدلال ها نشان دهنده پویایی و تکثر و وجود دیالوگ در درون جنبش است. به همین دلیل اما هویت جنبش سبز و مرزبندی بیرون و درون جنبش را نباید با این مساله گره زد.
دلسوزان بسیاری استدلال میکنند که انتخابات کاندیدایی معتدل تر و اصلاح طلب تر تاثیر قابل توجهی بر زندگی مردم در چهار سال آینده خواهد گذاشت و سایه شوم جنگ و فقر را از سر ایران دورتر خواهد کرد. آنها به خطرات احتمالی روی کار آمدن کاندیدای افراطیون و قائل به مشی تقابلی در خارج و ریاضتی در داخل اشاره می‌کنند و می‌گویند اگر حتی درصد کمی هم احتمال وجود داشته باشد که بتوان در نتیجه آراء تاثیر گذاشت، نباید و نمی‌توان از این فرصت مسالمت آمیز تغییر یعنی صندوق رای صرف نظر کرد. گروه دیگر اما استدلال میکند که امکان اثرگذاری در انتخابات پیش رو به دلایل مختلف، بسیار کم است و تضمینی برای خوانده شدن آراء و اثرگذاری آرای واقعی- حتی در صورت وجود کاندیدای مطلوب- وجود ندارد. حکومت هم با اقدامات و نشانه های صریحی از جمله مهندسی زودهنگام انتخابات و رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی عزم خود را برای سد هرگونه تغییر نشان داده است. پرداخت چنین هزینه ی گزافی از سوی نظام نشان دهنده آن است که حکومت تصمیم خود را گرفته است و از دادن هزینه های دیگر نیز برای حذف و مهندسی کاندیدای نامطلوب ابایی ندارد.
برای هر کدام از استدلال های فوق شواهدی هست و پیچیدگی شرایط تصمیم گیری، که از عوامل متعدد و پیچیده بسیاری تشکیل شده است، اجازه ی قضاوت قاطع را درباره هیچ کدام نمی‌دهد. حتی با قبول نظام ارزش گذاری و استدلالی یکسان با اصول واحد و اهداف مشابه نیز نمی‌توان به یک نتیجه واحد رسید، چرا که شواهدی که بر مبنای آن هر فرد به تصمیم می‌رسد متفاوت است و در شرایط پیچیده سیاسی ایران، این شواهد بسیار ظنی و حدسی است. از این رو طبیعی است که هر کسی بسته به این که وزن کدام اطلاعات و فاکت ها را در توصیف خود بیشتر بداند، به تجویز متفاوتی برسد. این اما اختلاف در تحلیل است و نباید اختلاف در آن را به اختلاف در جنبش سبز ترجمه کرد. علیرغم اختلاف در تحلیل، همه ی «ما» در یک چیز مشترک و موافق ایم: این که انتخابات پیش رو انتخاباتی آزاد نیست. اینکه جنبش سبز و تحول خواهان نتوانسته اند با کاندیدای حداکثری خود در آن شرکت کنند. «ما» تصمیم جمعی و مشترک اصلی مان را این بار پیش از انتخابات و در اجماع بر کاندیدای حداکثری اعتدال و اصلاح گرفتیم و تصمیم حکومت در حذف این کاندیدا نشان دهنده اثرگذاری ائتلاف و اشتراک «ما» بود. ما تا همین جا هم به هدف خود از این انتخابات رسیده ایم و در شرایط بسته و مهندسی شده فعلی، بهترین نتیجه را از توازن قوا گرفته ایم. ضمن اینکه نشان دادیم که تا چه حد منافع ملی کشورمان را در اولویت قرار می‌دهیم. حکومت نیز حضور زنده و اثرگذار جنبش سبز را مجددا احساس، و با حذف کاندیدای حداکثری ترس خود را از بازگشت دوباره جنبش سبز به میدان به صراحت فریاد کرده است. از سوی دیگر، بحث ها و برنامه های انتخاباتی فضای حیاتی ای در اختیار جنبش گذاشته است تا آرمان ها و نمادهای آن باز احیا شود و هر جا که دست دهد، از دانشگاه ها و حسینیه جماران تا مراسم تشییع آیت الله طاهری، نام جنبش سبز و همراهان در حصر آن به بزرگی برده شود.
بعضی از «ما» اما فکر می‌کنند که می‌توان بیشتر از این نیز موثر بود. آنها نمی‌خواهند فرصت احتمالی اثرگذاری رای شان را از دست بدهند، حتی اگر احتمال تغییر کم باشد. استدلال این دسته از «ما» همان قدر محترم و قابل اعتنا است که تحلیل گروهی دیگر مبنی بر این که انتخابات فاقد حداقل های لازم برای امکان هرگونه اثربخشی است. یک دسته احتمال تغییر را آن قدر کم می‌داند که شرکت را عاقلانه نمیداند، گروه دیگر احتمال تغییری هر چند کوچک را آن قدر ارزشمند میداند که ناچیز بودن احتمال آن را جبران کند. اینها همه تصمیم هایی محترم و ارزشمند و از روی دلسوزی است، اما اختلاف در آنها نباید نقطه اشتراک اصلی را تحت الشعاع قرار دهد. فراموش نکنیم که مهمترین دست آورد انتخابات برای ما تا اینجا نه بزرگ مردم به سیاستهای جاری حاکمیت و اثبات زنده بودن و وسعت جنبش است. همه افراد و جریاناتی که در درون جنبش سبز تا دیروز معتقد بودند باید فقط با کاندیدای حداکثری در انتخابات شرکت کرد و اکنون به هردلیلی اختلاف سلیقه و تاکتیک درباره انتخابات دارند باید متوجه باشند که تبدیل تفاوت سلیقه به تقابل تنها به سود مستبدین است. یادمان نرود که «ما» برای بازگشت اخلاق به سیاست به میدان آمده ایم. برای همین تفاوت سلیقه و تحلیل را قبول کنیم و به هم احترام بگذاریم و برخورد حذفی نکنیم.
آنچه البته ناصحیح و غیرمحترمانه است مغلطه رسانه های کودتا در این است که تصمیم برای مشارکت در انتخابات به معنی تایید عدم تقلب در انتخابات پیشین است. آنها که پیشاپیش آمار «دقیق» از حضور مردم میدهند -همان طور که آمار دقیق از پیروزی احمدی نژاد دادند- نیک می‌دانند که میزان حضور مردم بیانگر تایید سازوکار انتخابات و رضایت از نحوه برگزاری آن نیست. ملاک های متعدد و مختلفی بر رای دادن مردم تاثیر می‌گذارد، از امید به تغییری هر چند کوچک در امور معیشتی و اقتصادی و سیاست داخلی و سیاست خارجی گرفته تا مطالبات قومیتی و محلی ـ به خصوص این بار که در هراس از میزان مشارکت پایین، انتخابات ریاست جمهوری و شوراها تجمیع شده است. میزان مشارکت تنها در صورتی به منزله تایید نظام برگزار کننده انتخابات است که انتخابات در شرایط رقابتی و «آزاد» برگزار شود، نه در شرایط نابرابر سیاسی فعلی و در غیبت نهادهای نظارتی بی طرف و دموکراتیک.
در غیبت «انتخابات آزاد» -امری که همه «ما» بر آن متفق ایم- نباید هویت جنبش سبز را به رای دادن یا ندادن فروکاست. آنچه مسلم است جنبش سبز کاندیدای حداکثری در این انتخابات ندارد و حکومت با رد صلاحیت کاندیدای اصلی به طور صریح با مردم سخن گفته است و باور خود به قدرت آنها و ترس از پیروزی شان را اعلام کرده و برای این کار بیشترین هزینه ای که متصور بوده را پرداخته است. باقی هر چه هست فرع بر این اصل است و به اختلاف در تحلیل و تاکتیک بازمیگردد. هم آنها که به این یا آن کاندیدای نزدیکتر به اصلاح طلبان و اعتدال گرایان رای میدهند و هم آنها که روی برگ رای شان مینویسند میرحسین موسوی و مهدی کروبی و هم آنها که در انتخابات شرکت نمیکنند بخشی از گستره‌ی هویتی جنبش سبز اند. اختلاف در پاسخ سوال تاکتیکی «چه باید کرد؟» را در مقطع فعلی نباید به مسائل استراتژیک و ..هویتی جنبش گره زد. «چه باید کرد»های اصلی در راه اند.