۱۳۹۱ بهمن ۲۲, یکشنبه

حمله به رئیس مجلس ایران در قم



سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ناتمام ماند.
محافظان آقای لاریجانی، پس از حمله اشخاصی که شعار می‌دادند، رئیس مجلس را از حرم حضرت معصومه خارج کردند.
گزارش شده که با وجود سردادن شعار و پرتاب مهر نماز و کفش، رئیس مجلس ایران ابتدا به سخنرانی ادامه داد و گفت "امروز روز مبارکی است که باید با رهبر انقلاب بیعت کنیم و نباید با این اقدامات این جشن بزرگ را خدشه‌دار کنیم."خبرگزاری مهر از قم گزارش داده است که معترضان شعار "بصیرت، بصیرت" و "خواص بی‌بصیرت" می‌دادند و اشیائی را به سمت رئیس مجلس ایران پرتاب می‌کردند.
اما بعد از نزدیک شدن شعاردهندگان به جایگاه سخنرانی و انداختن نرده‌های محافظ، آقای لاریجانی به همراه محافظانش مراسم را ترک کرد.
بعد از خروج آقای لاریجانی، که از حوزه انتخابی قم به مجلس نهم راه یافته، محمد سعیدی امام جمعه موقت قم مراسم را ادامه داد.
این اتفاق واکنش چندین نماینده مجلس را در پی داشته است. عوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران به خبرگزاری مهر گفته است که وقوع این حادثه قابل پیش‌بینی بود و چنین حوادثی در آستانه انتخابات "تکرار خواهد شد".

'طرفداران کفن‌پوش رئیس‌جمهور'

خانه ملت، خبرگزاری رسمی مجلس ایران با انتشار این خبر گفته است که معترضان در شبستان امام خمینی حرم حضرت معصومه، "عده‌ای اندک" بودند که "برای ایجاد آشوب از قبل ساماندهی شده بودند".
ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران نوشته است که معترضان "ولایت‌مدار" و از حامیان رهبر ایران بوده‌اند. اما ایلنا، خبرگزاری کار ایران، معترضان را حدود ۱۰۰ نفر از حامیان محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران توصیف کرده که بعضی از آنان کفن پوشیده بودند.
خبرگزاری ایلنا همچنین گزارش داده که عده‌ای از هواداران رئیس‌جمهور، که پوسترهایی با مضمون "زنده باد بهار" در دست داشتند، به هنگام حضور علی لاریجانی در راهپیمایی برگزار شده به مناسبت سالگرد انقلاب ایران شعار "بصیرت، بصیرت" سر داده‌اند.
رهبر ایران پس از اعتراضات سال ۸۸ از برخی چهره‌های سیاسی به دلیل نداشتن "بصیرت" انتقاد کرده بود.
کلیکنزاع لفظی رئیس دولت ایران با رئیس مجلس در جلسه استیضاح وزیر کار، اختلاف سران قوا را بیش از پیش علنی کرد؛ در حالی که رهبر ایران چند هفته پیش از آن، درکلیکجلسه‌ای از سران قوا خواسته بود که درگیری سیاسی را به نمایش نگذارند و همدیگر را "تحمل کنند".
در جلسه استیضاح وزیر کار، محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری ایران، علی لاریجانی و برادرش در رأس قوه قضاییه را تلویحا به تلاش برای سوءاستفاده از قدرت متهم کرد.

'حرکت ضدانقلابی، تفکر انحرافی'

علاوه بر عوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که گفته این کمیسیون این حادثه را بررسی خواهد کرد، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران هم استانداری قم را در قبال حمله به علی لاریجانی مسئول دانسته و گفته وزیر اطلاعات باید این مساله را پیگیری کند.
آقای بروجردی گفته که "این اقدام ضدانقلابی منبعث از یک تفکر انحرافی است."
"انحرافی" عنوانی است که هواداران آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، به حلقه نزدیکان رئیس‌جمهور می‌دهند.
روح‌الله حسینیان، نماینده مجلس، در همین باره گفته با توجه به تاکید رهبر ایران بر ضرورت آرامش و ثبات "هیچ کس به هیچ دلیلی حق ندارد آرامش کشور را به هم بزند."
حسین نقوی حسینی، دیگر نماینده مجلس ایران هم حمله امروز به آقای لاریجانی را "ایجاد خوراک رسانه‌ای برای دشمنان" توصیف کرده و گفته این رفتارها بر خلاف توصیه‌های رهبر ایران و "در مسیر خواسته‌های دشمنان" است.






اعتراض و شعار علیه سران نظام جمهوری اسلامی توسط مخالفان تازگی ندارد؛ هرچند این اولین‌بار است که در طول سال‌های اخیر به سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران حمله می‌شود.
کلیکخردادماه ۱۳۹۱ در سالمرگ بنیانگذار انقلاب اسلامی، عده‌ای سعی کردند سخنرانی محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت و حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی را متوقف کنند.
کلیکسال ۱۳۹۰، باز هم در مراسم سالگرد آیت‌الله خمینی، عده‌ای علیه رئیس‌جمهوری شعار داده بودند. آقای احمدی‌نژاد، در آن مراسم خطاب به شخصی که به نظر می‌آمد هدایت‌کننده شعاردهندگان باشد، گفت "مخلص آقای رئیس هم هستیم. نوبت شما هم می‌شود."
دلیل اعتراض به آقای احمدی‌نژاد، قهر ده روزه او بر سر ماجرای برکناری وزیر اطلاعات بود که بسیاری آن را به "سرپیچی از خواست رهبر" تعبیر کردند.
شبستان آیت‌الله خمینی در حرم حضرت معصومه قم، محل سخنرانی امروز رئیس مجلس ایران، کمتر از هفت سال پیش هم شاهد اعتراض مشابهی علیه اکبر هاشمی رفسنجانی بود.
در خردادماه ۱۳۸۵ در اوج طرح اتهام‌ها از سوی محمود احمدی‌نژاد علیه خاندان هاشمی، در همین شبستان در قم عده‌ای در مراسم سخنرانی اکبر هاشمی رفسنجانی علیه او شعار دادند؛ اما مراسم سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر