۱۳۹۱ بهمن ۱۲, پنجشنبه

وزارت اطلاعات: روزنامه نگاران بازداشتی با بی بی سی مرتبط بودند



خبرگزاری هرانا - وزارت اطلاعات ایران با صدور بیانیه‌ای در خصوص بازداشت شماری از روزنامه‌نگاران؛ گفته است که این افراد مرتبط با شبکه بی‌بی‌سی بوده و ممکن است در روزهای آینده تعداد دیگری هم بازداشت شوند.
به گزارش ایسنا وزارت اطلاعات در این بیانیه نوشته است:  در آستانه دهه فجر این وزارتخانه موفق به کشف یکی از بزرگترین شبکه‌های رسانه‌ای «متصل به اردوگاه رسانه‌ای استکبار» گردید.

در ادامه‌ی این بیانیه آمده است: «این شبکه که توسط سازمان عملیات روانی دولت انگلیس (موسوم به بی‌بی‌سی) با بهره‌برداری از تجارب مقطع فتنه ۸۸ احداث و با همکاری چند دولت غربی اداره می‌شد، به دلیل چند لایه بودن، گستردگی بهره برداری از ابزار و روش‌های خاص ارتباطی در ارسال اخبار و دریافت خطوط کاری از عوامل بیگانه، ماه‌ها تحت نظر و تعقیب سربازان گمنام امام زمان قرار داشت تا سرانجام با تکمیل چرخه شناسایی عوامل داخلی، عوامل مستقر در خارج از کشور، گردآوری اطلاعات و فراهم نمودن مستندات قضایی لازم، مورد اقدام قانونی قرار گرفت.»

وزارت اطلاعات ایران در پایان بیانیه خود هم نوشته است که «به دلیل حساسیت ویژه پرونده و ملاحظات متعدد اطلاعاتی، امنیتی و قضایی، اطلاعات گرد آمده از ارتباط افراد بازداشت شده با شبکه عملیات روانی دولت انگلیس، کاملا مستند و مستحکم بوده و حتی فارغ از اقاریر متهمان، گویای نوع و ماهیت سازماندهی رسانه‌ای بیگانگان می‌باشد. به دلیل تعدد عناصر مرتبط با این شبکه (در داخل و خارج از کشور) و با توجه به تفاوت‌های موجود در نوع و سطح تماس عناصر مورد نظر با شبکه موصوف و اطلاعات ارائه شده و احتمالا عدم آگاهی تعدادی از مرتبطین نسبت به منشاء خارجی شبکه، لذا ضمن استمرار تحقیقات در روزهای آینده، ممکن است تعدادی دیگر از مرتبطین شبکه احضار یا بازداشت و عده‌ای از بازداشت شدگان قبلی، مرخص شوند.

سرگردانی ۴ ساله ۲۰۰ کارگر کارخانه نخ پنگوئن

خبرگزاری هرانا - عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر رشت از سرگردانی ۲۰۰ کارگر کارخانه نخ پنگوئن طی ۴ سال گذشته انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گیلان، محمد محمودیان در نشست تعاملی تعدادی از نمایندگان مردم گیلان در مجلس با شهردار رشت، به ارزیابی وضعیت کارخانجات گیلان پرداخت و با اعلام اینكه «اكثر کارخانجات گیلان در حال حاضر تعطیل‌اند»، اظهار کرد: هم اکنون کارگران کارخانه نخ پنگوئن رشت که بیش از ۲۰۰ نفر هستند توپ فوتبال بین ادارات استان از جمله اداره کار، دادگاه و کارخانه شده‌اند. 

این عضو شورای شهر رشت با اشاره به اینکه برخی از کارگران شرکت نخ پنگوئن رشت شکوائیه‌هایی را تهیه کرده‌اند، گفت: باید تکلیف این کارگران توسط نمایندگان مجلس، استانداری و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان روشن شود.

محمودیان تصریح کرد: وام و تسهیلات بانکی‌ای که مدیر این کارخانه دریافت کرده صرف بدهی‌های قبلی او شده و واحد صنعتی را همچنان تعطیل و کارگران را بدون حقوق در خیابان‌ها و ادارات استان سرگردان کرده است.

وی از نمایندگان مردم گیلان به طور اخص خواست این مسائل را که از مسائل اجتماعی و چالش‌های مهم مردم است جدی بگیرند و این مشکل را از طریق تعامل با دولت و استانداری گیلان حل کنند.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر گیلان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح شرایط کشاورزان این استان پرداخت و گفت: در شرایط فعلی کشاورز ما حتی قادر نیست برنج خانوار خود را تامین کند.

این مقام مسئول تاکید کرد: به خاطر وضعیت نامناسب بخش کشاورزی گیلان، فرزندان کشاورزان این استان در رشت به دنبال کار هستند و اگر کار پیدا نکنند به ناچار به شغل‌های کاذب از جمله دست فروشی روی می‌آورند که معضلاتی را برای این شهر ایجاد کرده و می‌کند.

هرانا؛ عود بیماری سرطان سینه زهرا منصوری و مخالفت وزارت اطلاعات با مرخصی درمانی


خبرگزاری هرانا – زهرا (محبوبه) منصوری زندانی سیاسی بند زنان زندان اوین با عود بیماری سرطان سینه روبرو گشته و با وجود موافقت دادستانی، وزارت اطلاعات با اعزام وی به مرخصی درمانی مخالفت کرده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زهرا منصوری زندانی سیاسی بند نسوان زندان اوین که از بیماری صرع رنج می‌برد، بتازگی با عود سرطان سینه در وضعیت وخیمی قرار گرفته است.
این در حالی است که با دستور پزشک زندان، دادستان اجازه مرخصی درمانی وی را با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر کرده است، ولی وزارت اطلاعات با مرخصی استعلاجی نامبرده مخالفت کرده است.
زهرا منصوری پیش‌تر نیز در بهار سال ۹۰ که بازداشت گردید، در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد، ولی از آنجا که عمل مورد نظر با تشخیص اشتباه پزشکان همراه بود، بیماری سرطان سینه وی مجددا عود کرده و وی را در شرایط خطر ناکی قرار داده است.
این زندانی زن همچنین در تاریخ ۶ آبان ماه در حالی مجددا جهت اجرای محکومیت صادره بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید که به تازگی تحت عمل جراحی مربوط به ناراحتی‌های روده قرار گرفته بود و بسیاری از اعمال طبیعی بدن انسان، نظیر نشستن برایشان دشوار شده بود.
وی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباس به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم به دلیل وضعیت خاص جسمی به ۲ سال حبس تعزیری و ۵ سال حبس تعلیقی تقلیل یافت.
قابل ذکر است که زهرا (محبوبه) منصوری خواهر زندانی سیاسی محمد علی منصوری است، ایشان همواره به دلیل وابستگی‌های خانوادگی تحت فشار بوده‌اند.
محمد علی منصوری که از ۱۱ شهریورماه سال ۱۳۸۶ در زندان به سر می‌برد، به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به تحمل ۱۷ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی شهر کرج محکوم شده است

روایت عماد افروغ از اهداف محقق نشده‌ی انقلاب اسلامی


چکیده :در آزادی‏های فردی و عدالت بویژه عدالت در تولید و در اخلاق و معنویت کارنامه قابل قبولی به دست نیاورده‏ ایم. با توجه به شناختی که بنده از رابطه دولت و ملت دارم معتقدم که این بی اخلاقی از صاحبان قدرت به سوی جامعه منتقل شده و در واقع نشت کرده است. یعنی بی اخلاقی صاحبان قدرت در امر سیاست و حکومت به مردم منتقل شده است....

عماد افروغ معتقد است در استقلال سیاسی و وجه جمعی آزادی توفیق داشته ایم، اما در آزادی‏های فردی و عدالت بویژه عدالت در تولید، اخلاق و معنویت کارنامه قابل قبولی به دست نیاورده‏ ایم.
به گزارش مهر، این استاد دانشگاه به مناسبت سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مورد آسیب شناسی جمهوری اسلامی و اینکه در چه حوزه‏ هایی از اهداف و مبانی انقلاب به خوبی عمل نکرده ‏ایم گفت: انقلاب اسلامی سه شعار همزمان و جامع آزادی، عدالت و معنویت را به همراه داشت. تا حدودی در شعار اصلی که همان اخلاق و معنویت باشد و وجه منحصر به فرد و ممیزه انقلاب از سایر انقلای‏های دنیا از جمله انقلاب فرانسه و روسیه می‎تواند به حساب آید توفیقی نداشته ایم.
وی افزود: یعنی کارنامه خوبی در بسط اخلاق اجتماعی و اخلاق سیاسی در اختیار نداریم. با توجه به شناختی که بنده از رابطه دولت و ملت دارم معتقدم که این بی اخلاقی از صاحبان قدرت به سوی جامعه منتقل شده و در واقع نشت کرده است. یعنی بی اخلاقی صاحبان قدرت در امر سیاست و حکومت به مردم منتقل شده است.
این عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در دو بعد آزادی و عدالت نیز توفیق نسبی داشته‏ایم. در بحث آزادی جمعی که همان استقلال باشد توفیق خوبی بدست آوردیم؛ یعنی به لحاظ استقلال سیاسی زبانزد خاص و عام هستیم و هیچ کشور مثل ما استقلال ندارد. این استقلال روی تنظیم روابط خارجی ما هم اثر مثبت و سازنده گذاشته است.
این محقق و پژوهشگر حوزه جامعه شناسی ادامه داد: در مورد آزادی‏های فردی هنوز در اول یا میانه راه هستیم. فصل سوم قانون اساسی آن طوری که باید و شاید باید اجرا می‏شد، اجرا نشده است. در بحث عدالت هم واقعاً مسئله داریم. هنوز تلقی جامعی از عدالت نداریم و سهمی از عدالت در تولید نهادینه نشده و جا نیفتاده است.
افروغ یادآور شد: صرفاً مقاطعی که به عدالت توجه شده و توجه هم به عدالت اقتصادی بیشتر بوده آن را در وجه توزیعی‏ اش عمل کردیم. یعنی عدالت در تولید که می‎تواند در فرصت سرمایه گذاری‏ها همه یکسان و بربر باشند غفلت کردیم. چند نفر فرصت سرمایه گذاری در تولید دارند و درآمدهای حاصل از آن را بویژه درآمدهای نفتی را با الگوهای متصور خودمان توزیع کردیم که این تلقی تقلیل گرایانه از عدالت است که باید از آن فاصله بگیریم.
این محقق و نویسنده اظهارداشت: عدالت در توزیع بدون عدالت در تولید معنا نمی‏دهد و عدالت در تولید هم نباید به این معنا باشد که عده خاصی سودهای حاصله از سرمایه گذاری‏ها را ببرند و بعد، از قبال سود حاصله مردم عادی و محروم هم به نان و نوایی برسند. این تلقی سرمایه دارانه دولت رفاهی از عدالت است که برای جمهوری اسلامی زیبنده و قابل قبول نیست.
وی در جمع بندی اظهارات خود گفت: در استقلال سیاسی و وجه جمعی آزادی توفیق داشته ایم، اما در آزادی‏های فردی و عدالت بویژه عدالت در تولید و در اخلاق و معنویت کارنامه قابل قبولی به دست نیاورده‏ ایم.

روایت مادر ریحانه طباطبایی از بازداشت دخترش توسط وزارت اطلاعات


چکیده :مادر ریحانه طباطبایی خبرنگار روزنامه بهار با اعلام این خبر که تعدادی مامور صبح امروز به منزل ما آمدند و ریحانه را بازداشت کردند می گوید: عده ای پایین پنجره، توی کوچه، ایستاده بودند، ریحانه گفت بفرمایید بالا. گفتند نه ما از منکرات هستیم برای مواد مخدر آمدیم و با طبقه بالای شما کار داریم. اما ریحانه گفت برای بردن من آمده اید، چرا حرف الکی می زنید؟ بیایید داخل. پرسیدند که آقاتون خانه است؟ گفتیم بله و در را باز کردیم....

کلمه- هانیه رضایی: مادر ریحانه طباطبایی خبرنگار روزنامه بهار با اعلام این خبر که تعدادی مامور صبح امروز به منزل ما آمدند و ریحانه را بازداشت کردند می گوید: عده ای پایین پنجره، توی کوچه، ایستاده بودند، ریحانه گفت بفرمایید بالا. گفتند نه ما از منکرات هستیم برای مواد مخدر آمدیم و با طبقه بالای شما کار داریم. اما ریحانه گفت برای بردن من آمده اید، چرا حرف الکی می زنید؟ بیایید داخل. پرسیدند که آقاتون خانه است؟ گفتیم بله و در را باز کردیم.
مادر ریحانه طباطبایی در ادامه ی گفت و گو با کلمه می افزاید: آمدند داخل خانه و همه جا را گشتند. حتی انباری و داخل ماشین ها را. داخل همه اتاق ها را گشتند، اما خیلی به هم نریختند. دفترچه های یادداشت و کیس کامپیوتر ما را هم بردند. آقای خاتمی چند روز پیش برای تولدش دستخطی داده بودند که ریحانه آن را قاب کرده بود که این قاب را هم با خود بردند.
شهناز سیاقی با بیان اینکه “نگفتند که از کجا آمده اند” می گوید: ولی می خواستند او را ببرند بند ۲۰۹ زندان اوین. از سپاه نبودند، و ظاهرا از وزارت اطلاعات بودند و رفتارشان هم خیلی خوب بود.
ریحانه طباطبایی ۲۱ آذر ۱۳۸۹ از سوی سپاه بازداشت و به مدت ۳۶ روز در انفرادی بند ۲ الف سپاه تحت بازجویی قرار گرفت. وی فروردین امسال به اتهام فعالیت برای دستیابی به انتخابات آزاد و انتشار اخبار جنبش سبز، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
همان زمان کلمه گزارش داده بود که در حکم صادره برای این روزنامه نگار و فعال جنبش سبز، تلاش برای انتخابات آزاد از طریق”حذف نظارت استصوابی شورای نگهبان و اصلاح شورای نگهبان، مطبوعات آزاد، احزاب آزاد و آزادی زندانیان اغتشاشات و فتنه گران و عدم دخالت نظامیان در سیاست و اقتصاد و بازگشت نظامیان به پادگان ها” به معنای “تضعیف ارکان نظام جمهوری اسلامی” فرض شده و این موارد که همگی ریشه در قانون اساسی و شعارهای انقلاب دارد را “بر اساس ایده و نظریه انحرافی مصطفی تاجزاده” دانسته اند!
در بخش های دیگری از حکم صادره برای این روزنامه نگار، انتشار اخبار زندانیان سیاسی و دیگر اخبار جنبش سبز به عنوان “زنده نگهداشتن جریان فتنه و برجسته کردن اخبار مربوط به محکومان جریان فتنه و متهمان حوادث پس از انتخابات” عنوان شده و نیز “شرکت در مراسم چهلم ندا آقا سلطان و سهراب اعرابی و مراسم شمع روشن کردن در خیابان ولی عصر و شرکت در تجمع اعتراضی خانواده های زندانیان و محکومان در مقابل زندان اوین” به عنوان دیگر مصادیق ارتکاب ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی موسوم به “تبیلغ علیه نظام” ذکر شده است.
طباطبایی بیش از این در مجله ایران فردا، خبرگزاری سینا، روزنامه های فرهیختگان، کلمه سبز، شرق و بهار سابقه فعالیت داشته است.
مادر وی در خصوص احضار چندی پیش او و حکم بازداشت وی در زمان بازداشت سایر روزنامه نگاران، گفت: رفته بودند روزنامه با حکم بازداشت ولی ریحانه برای مصاحبه رفته بود و زمانی که به روزنامه رسید آنها رفته بودند. بازجویش هم به او توصیه کرد که مراجعه نکند.
خانم سیاقی در ادامه می افزاید: روز گذشته هم با او تماس گرفتند و از او خواستند که اواسط هفته ی آینده برای پاسخ به سوالاتی مراجعه کند.
شهریور ماه امسال اجرای احکام این روزنامه نگار را برای اجرای حکم حبس خود فراخواند اما پس از مراجعه به وی گفته شد که فعلا حکمش اجرا نخواهد شد. همان روزها حسین زمان در یادداشتی کوتاه به ریحانه طباطبایی نوشته بود: اگر رفتی، سلام من را به آزادی برسان. درود من را که خسته ام، خسته از هر چه بوی پستی میدهد، تقدیم رهایی کن. تو جوانی و با جوانیت به همه جوانان این مرز و بوم راه و رسم جوانی را می‌آموزی و به سالخوردگان ما یاد خواهی داد که خیلی اوقات باید غرور خود را کنار بگذارند و به فرزندان خود اعتماد کنند. از همه مهم‌تر تو با رفتنت به علما و فضلایی که زیر سایه تقیه آرمیده‌اند خواهی آموخت که علم و فضیلت بدون شجاعت حاصلی ندارد و اگر می‌خواهند مردم ایشان را باور کنند بایستی از روی تشکچه حجره‌شان برخیزند و حق طلبی پیشه کنند و البته لازمه حق جویی و حق طلبی شجاعت است.
چهار روز از بازداشت وسیع روزنامه نگاران ایرانی می گذرد، نهادهای امنیتی به همراه بازوهای رسانه ای و سیاسی این جریان به اتهام زنی های اثبات نشده خود ادامه داده و خانواده های بازداشت شدگان نیز در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برند.
به گزارش کلمه، اگرچه در ابتدا قرار بود دادستانی تهران درباره این بازداشت ها بیانیه ای صادر کند، اما وزارت اطلاعات که بانی و طراح برخورد اخیر است، زمام امور تبلیغاتی این پروژه را نیز در دست گرفته و دیروز طی بیانیه ای از تداوم بازداشت ها خبر داد. بیانیه ای بی محتوا و پر از رجز که تحلیل ها مبنی بر هدف ارعاب از این برخوردها را تایید می کند. بیانیه ای که فقدان محتوای آن به معنای جدی نبودن تهدیدهای آن نبود و همان روز گذشته با بازداشت علی دهقان، دبیر اقتصادی روزنامه بهار که او نیز تنها دو روز از مراسم عقدش می گذشت، تداوم برخوردها را نشان داد. این روند امروز نیز ادامه داشت و ریحانه طباطبائی، روزنامه نگار سیاسی روزنامه شرق نیز بازداشت شد.
از سوی دیگر اگرچه برخی خبرها حاکی است که برای برخی بازداشت شدگان قرار وثیقه تعیین شده، اما در عمل تنها مطهره شفیعی، دبیر سیاسی روزنامه آرمان که مبتلا به بیماری ام اس است، پس از یک روز بازداشت، آزاد شد. در این بین کیوان مهرگان نیز که به عنوان اجرای ۴ سال حبس احضار شده بود، طی یک نوبت تماس تلفنی که با همسر خود داشته، با توجه به عدم اعلام وضعیت و محل حبس خود، به نظر می رسد که او نیز به بند ۳۵۰ که بند عمومی زندان اوین و محل نگهداری متهمانی است که برای اجرای حکم و نه بازجویی اعزام می شوند، فرستاده نشده است.
ساعتی پیش نیز گزارش شد که فاطمه ساغرچی مدیر سابق کتابخانه مرکز تحقیقات استراتژیک شنبه هفت بهمن٬ ساعت هشت شب در منزل خود بازداشت شده است.
با این حساب شمار بازداشت شدگان به ۱۶ نفر به این شرح می رسد: جواد دلیری (سردبیر روزنامه اعتماد)، نسرین تخیری (دبیر اجتماعی روزنامه اعتماد)، ساسان آقایی (دبیر گروه بین‌الملل روزنامه اعتماد)، پژمان موسوی (دبیر رسانه روزنامه بهار)، امیلی امرایی (خبرنگار فرهنگ و هنر روزنامه بهار)، پوریا عالمی (طنز نویس روزنامه شرق)،نرگس جودکی (دبیر اجتماعی روزنامه آرمان)، اکبر منتجبی (دبیراجرایی و سیاسی هفته‌نامه آسمان)، حسین یاغچی (دبیر ادبیات هفته‌نامه آسمان)، صبا آذرپیک (خبرنگار سابق روزنامه اعتماد)، کیوان مهرگان (دبیر سیاسی روزنامه توقیف شده روزگار)، سلیمان محمدی(دبیر سرویس حوادث روزنامه بهار) و میلاد فدایی اصل(دبیر سرویس سیاسی خبرگزاری ایلنا)، فاطمه ساغرچی (سایت جماران)، علی دهقان (روزنامه بهار) و ریحانه طباطبایی (روزنامه بهار)

کمک ۲۰۰میلیون دلاری ایران به مردم سوریه


چکیده :در کنفرانس حامیان مردم سوریه که به ابتکار سازمان ملل متحد برای کمک به پناهندگان سوری در کویت تشکیل گردید شرکت کنندگان متعهد شدند 1.5 میلیارد دلار به مردم این کشور کمک کنند. ...

در کنفرانس حامیان مردم سوریه که به ابتکار سازمان ملل متحد برای کمک به پناهندگان سوری در کویت تشکیل گردید شرکت کنندگان متعهد شدند ۱٫۵ میلیارد دلار به مردم این کشور کمک کنند.
سعودی ، کویت و امارات متحده عربی در این کنفرانس متعهد شدند هر کدام ۳۰۰ میلیون دلار به پناهندگان سوری کمک کنند.
همچنین حسین امیرعبداللهیان٬ معاون عربی آفریقایی وزارت امور خارجه از کمک ۲۰۰ میلیون دلاری جمهوری اسلامی به سوریه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «پانا»٬ امیرعبداللهیان این مطلب را در حاشیه کنفرانسی با موضوع سوریه که در کویت برگزار شد٬ بیان کرده است.
وی گفته جمهوری اسلامی در حال حاضر مشغول بازسازی خسارت‌های وارده به نیروگاه‌های برق و بیمارستان‌های سوریه است و دولت ایران به زودی کمک‌های لازم را به پناهندگان سوری مستقر در مرزهای اردن –سوریه ارسال خواهد کرد.
در پی گسترش درگیری ها و بمباران مناطق مسکونی بیش از ۷۰۰ هزار تن از مردم سوریه به کشورهای همجوار پناهنده شدند.
به گزارش العربیه، شیخ صباح الاحمد الصباح در مراسم افتتاح کنفرانس اعلام کرد”: با توجه به اوضاع غم انگیز پناهندگان سوری که در اردوگاه های کشورهای مجاور زندگی می کنند، کمک های انسانی باید چند برابر شود”.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این کنفرانس از طرف های درگیر خواست که به جنگ و خشونت ها پایان دهند.
بان کی مون گفت:” من به نام انسانیت بویژه از دولت سوریه می خواهم کشتار و خشونت را متوقف کند.”
کنفرانس دوستان کویت از شرکت کنندگان خواسته است مبلغ ۱٫۵ میلیارد دلار برای پناهندگان سوری خارج از کشور و مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار برای ۴ میلیون نیازمند داخل کشور سوریه جمع آوری کنند.
در این کنفرانس ۷ سازمان خیریه منطقه ای و بین المللی نیز شرکت دارند.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد:” برای کمک به کسانی که از وحشیگری اسد فرار می کنند آمریکا ۱۵۵ میلیون دلار دیگر اختصاص داده است.”
آمریکا تاکنون ۳۶۵ میلیون دلار برای کمک به آسیب دیدگان از حوادث جاری در سوریه اختصاص داده است.
شیخ صباح الخالد الصباح وزیر امور خارجه کویت پیشتر گفته بود که ایران به همراه ۵۹ کشور شرکت کننده در کنفرانس حضور خواهد یافت. عبداللهیان معاون وزیر امور خارجه ، ایران را در کنفرانس مذکور نمایندگی کرد.
دولت سوریه و مخالفان به کنفرانس کویت دعوت نشده اند.
ملک عبدالله پادشاه اردن و میشل سلیمان رئیس جمهور لبنان که کشورهای آنها میزبان اغلب پناهندگان سوری هستند در این کنفرانس شرکت دارند.
همچنین ۱۳ سازمان وابسته به سازمان ملل و ۱۷ سازمان بشردوست در کنفرانس کویت شرکت دارند.
شیخ صباح الخالد الصباح در مورد چگونگی مصرف کمک های جمع آوری شده گفت:” کشورها و سازمان هایی که کمک ها را ارائه می کنند خود در این زمینه تصمیم خواهند گرفت که کجا، چگونه و بوسیله چه کسانی یا سازمان هایی کمک های خود را به پناهندگان برسانند.

بازار در اضطراب تحریم ها/ قیمت دلار از مرز ۴۰۰۰ تومان گذشت


چکیده :منابع مطلع از بازار آزاد معاملات ارز تهران خبر داده اند که در آخرین ساعات انجام خرید و فروش در بازار غیر رسمی معاملات ارز در هفته جاری، قیمت فروش دلار از مرز 4000 تومان گذشته است. قیمت فروش یورو نیز به 5500 تومان و قیمت فروش پوند هم به 6300 تومان رسیده است....

 گروه اقتصادی: بعدازظهر امروز – پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه – و در آخرین ساعات کاری هفته جاری، نرخ دلار از مرز ۴۰۰۰ تومان گذشت.
به گزارش کلمه، منابع مطلع از بازار آزاد معاملات ارز تهران خبر داده اند که در آخرین ساعات انجام خرید و فروش در بازار غیر رسمی معاملات ارز در هفته جاری، قیمت فروش دلار از مرز ۴۰۰۰ تومان گذشته است.
بر اساس این گزارش، قیمت فروش یورو نیز به ۵۵۰۰ تومان و قیمت فروش پوند هم به ۶۳۰۰ تومان رسیده است.
دیروز هم قیمت دلار به طور ناگهانی بیش از ۲۰۰ تومان بالا رفت و به ۳۸۰۰ تا ۳۹۰۰ تومان رسید. یورو و پوند نیز به ترتیب تا ۵۳۰۰ و ۶۱۰۰ تومان برای فروش قیمت گذاری شدند.
اما همانند دیروز، امروز هم این خبر در رسانه های رسمی کشور سانسور شد و هیچ یک از خبرگزاری ها خبری در این باره منتشر نکردند.
بدین ترتیب همانند بسیاری از مقاطع بحرانی دیگر، این بار هم خبر افزایش قیمت ارز در رسانه های حکومتی نادیده گرفته شد.
افزایش قیمت دلار تا بیش از ۴۰۰۰ تومان در شرایطی رخ داده است که که کمتر از یک هفته تا آغاز تحریم های تازه علیه ایران فرصت باقی است؛ تحریم هایی که قرار است مانع از ورود هرگونه درآمد نفتی به کشور شود و ایران از پول نفت محروم و وارد مرحله نفت در برابر کالا خواهد کرد.
بدین ترتیب می توان پیش بینی کرد که در هفته آینده نیز وضعیت بحرانی بازار ارز همچنان تا روز هجدهم بهمن ماه و آغاز تحریم ها ادامه داشته باشد.

فرمانده ناجا: فتنه گران شاکر باشند که ” نظام ” آنان را مجازات نکرد


چکیده :وی در بخش دیگری از سخنان خود بدون اینکه نامی از عسگراولادی بیاورد، گفت: برخی‌ها برای تطهیر فتنه‌گران تلاش می‌کنند ولی فتنه گران با برچسب زدن دروغ به نظام باعث کم رنگ شدن اعتماد عمومی و ریختن خون های زیادی شدند و این افراد قابل تطهیر نیستند....

فرمانده ناجا می گوید: یکی از الویت های ما، جرائم خشن و جنایی است که موجب وحشت و نگرانی جامعه می شود مانند زورگیری، شرارت، تجاوز به عنف، آدم ربایی، گروگانگیری و سرقت های مسلح که با تمرکز در هریک از این جرائم، با سرعت موفق به کشف آنها شده ایم بطوریکه قدرت کشف ما در این جرائم بیش از ۹۵ درصد و در دنیا کم نظیر است.
وی با اعلام اینکه جرائم مجازی از دیگر اولویت های پلیس است، گفت: کشور ما با انبوه کاربران در فضای مجازی، شاهد افزایش جرم در این فضا است. بنابراین بلافاصله پلیس فتا را ایجاد کردیم و هم اکنون پیشرفت های بسیار زیادی در این پلیس شاهدیم.
فرمانده ناجا نمی گوید که دلیل این نرخ بالای کشف جرایم مجازی ورود به عرصه خصوصی شهروندان و ملاک های غیراستاندارد جرایم اینترنتی است.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به حوادث سال ۸۸ می گوید: نباید اجازه دهیم که فتنه‌گران به این صورت وارد صحنه شوند و برای ایجاد فتنه‌ای دیگر برنامه‌ریزی کنند.
وی مدعی تلاش‌های دشمنان نظام و انقلاب برای مخدوش کردن امنیت در کشور شد و گفت: در حالی که امسال یکی از امن‌ترین‌ سال‌های کشور است، دشمن تلاش دارد با تهدیدها و تحریم‌های اقتصادی امنیت کشور را مخدوش کند.
فرمانده ناجا از زورگیری ها در روز روشن و افزایش آمار قتل و تجاوز و دزدی سخنی به میان نیاورد.
سردار احمدی مقدم با اشاره به هوشیاری مردم و مسئولان برای مقابله و جلوگیری از فتنه‌های آینده، گفت: مردم اجازه تکرار فتنه سال‌های قبل را به فتنه‌گران داخلی و همدستان خارجی آنها نخواهند داد.
وی ادامه داد: انتخابات در یک فضای کاملا امن برگزار خواهد شد و مسئولان، نیروهای امنیتی و مسلح، نهادهای مسئول و مردم با هوشیاری اجازه ایجاد ناامنی در انتخابات را نخواهند داد.
اما نگفت در این امنیتی که از آن یاد می کند، چه نیازی به امنیتی کردن فضای انتخابات است.
همچنین ایسنا از بوشهر گزارش داد: احمدی مقدم گفته است: فتنه ای که یک‌بار با ایادی دشمن در داخل کشور راه اندازی شد با عبرت مردم و زدن دست رد به سینه فتنه گران، دیگر تکرار نمی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بدون اینکه نامی از عسگراولادی بیاورد، گفت: برخی‌ها برای تطهیر فتنه‌گران تلاش می‌کنند ولی فتنه گران با برچسب زدن دروغ به نظام باعث کم رنگ شدن اعتماد عمومی و ریختن خون های زیادی شدند و این افراد قابل تطهیر نیستند.
احمدی مقدم اظهار کرد: همین که نظام، فتنه‌گران را مجازات نکرد باید شاکر باشند، نباید فضایی ایجاد شود که این افراد طلبکارانه وارد عرصه شوند و فتنه دیگری را رقم بزنند.

پرونده سازی جدید اطلاعات سپاه برای مسعود پدرام


چکیده :طی هفته جاری مسعود پدرام از بند ۳۵۰ زندان اوین به دادسرای اوین احضار شده و در شعبه چهارم بازپرسی و بر اساس گزارش بازجویان اطلاعات سپاه تفهیم اتهام و دفاع آخر نیز از وی اخذ شده است....

پرونده سازی بازجویان اطلاعات سپاه و فشار آن‌ها بر دادستانی تهران، مسعود پدرام از فعالان ملی -مذهبی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین را در معرض محکومیت جدیدی قرار داده است.
به گزارش خبرنگار کلمه طی هفته جاری مسعود پدرام از بند ۳۵۰ زندان اوین به دادسرای اوین احضار شده و در شعبه چهارم بازپرسی و بر اساس گزارش بازجویان اطلاعات سپاه تفهیم اتهام و دفاع آخر نیز از وی اخذ شده است.
بر اساس این گزارش در پرونده جدید، مسعود پدرام به دلیل بیانیه‌های شورای فعالان ملی -مذهبی در حوادث پس از انتخابات ۸۸ متهم به تبلیغ علیه نظام شده است.
این نویسنده و پژوهشگر علوم سیاسی در آبان ماه سال ۹۰ با استناد به حکم سه سال حبس که ده سال پیش و در پی بازداشت فعالان ملی مذهبی در سال ۷۹صورت گرفت از سوی ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.
لازم به ذکر است که بازجویی به نام «علی اوسط» که مسوول پرونده فعالان ملی -مذهبی در اطلاعات سپاه است و چندی پیش مزاحمت‌ها و فشارهای او بر خانواده علیرضا رجایی در نامه سرگشاده ابوالفضل قدیانی به رییس قوه قضاییه افشاء شد، مسوول پرونده سازی اخیر علیه مسعود پدرام نیز بوده تا از طریق تهدید این زندانی سیاسی شرایط حبس وی را دشوار‌تر سازد. علی اوسط چند روز پیش از بازداشت پدرام در سال گذشته ضمن احضار وی پیشنهاد کرده بود تا با اعلام استعفاء از فعالیت در شورای ملی-مذهبی‌ها خود را از تحمل زندان خلاص کند، که این پیشنهاد با مخالفت قاطع مسعود پدرام مواجه شده بود.

آیت الله بیات: شرایط فعلی غیرقابل دفاع است، چاره جویی شود


چکیده :سر منشأ مشکلات فعلی را از آنجائی می دانم که برخی تصمیم گرفتند قانون اساسی را تضعیف و متزلزل کنند و این کار را کردند و مجلس هم به عنوان ناظر برخورد نکرد و متاسفانه نتیجه این چیزی شد که می بینیم که متاسفانه انقدر شرایط غیر قابل دفاع شده که حتی خود آقایانی که تا دیروز هر منتقدی را می راندند هم امروز به زبان آمده و شرایط را نقد می کنند، اگرچه باید گفت ایکاش این نقد از ابتدا وجود داشت تا وضعیت به اینجا نمی رسید. ...

آیت الله بیات زنجانی با تقدیر از تلاش های مهدی کروبی اظهار داشت: برخوردهایی را با آن شیخ مظلوم و یا آقای مهندس موسوی و همسرشان کردند که نتیجه اش وضعیت کنونی آنهاست که دعا می کنیم هرچه سریعتر رفع شود و این عزیزان به شرایط طبیعی و عادی بازگردند.
وی اظهار داشت: برادرمان جناب حجت الاسلام و المسلمین کروبی که خداوند سلامتش بدارد، نامه ای نوشت و از بروز رخدادهایی در بازداشتگاهها گفت و حتی خود آقایان هم شهادت می دهند گفتن او از سر دلسوزی بوده است؛ از یک طرف آمدند و وقایع کهریزک را پذیرفتند و حتی دستور به برخورد با بانیان آن قضیه داده شد و از طرفی برخوردهایی را با آن شیخ مظلوم و یا آقای مهندس موسوی و همسرشان کردند که نتیجه اش وضعیت کنونی آنهاست که دعا می کنیم هرچه سریعتر رفع شود و این عزیزان به شرایط طبیعی و عادی بازگردند.
آیت الله بیات اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در این دیدار که در پایگاه اطلاع رسانی اش منتشر شد، تصریح کرد: اینها همگی از تضعیف قانون نشأت می گیرد چراکه اگر ما قانون اساسی کشور را ملاک عمل قرار می دادیم، یا رفتار خلاف صورت نمی پذیرفت و یا در صورت بروز، بلافاصله با استناد به همان قانون با آن برخورد می شد.
وی ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی طاقت فرسا برای مردم، هشدار داده و ابراز داشت: اگر مشکلات اقتصادی بوجود آمده که من بخش قابل توجهی از دلایل آن را ناکارآمدی برخی از مسؤولان و نیز عدم نظارت صحیح می دانم حل نشود، باید منتظر بروز مشکلاتی بود که خدای ناکرده در صورت وقوع، دیگر نمی توان به این سادگی آنها را حل کرد.
در ابتدای این دیدار که روز چهارشنبه یازدهم بهمن ماه و در آستانۀ سالروز ورود تاریخی حضرت امام خمینی(ره) به میهن اسلامی و آغاز دهۀ مبارکۀ فجر انقلاب اسلامی صورت گرفت، دو تن از دانشجویان به نمایندگی از دیگر اعضای انجمن اسلامی، سخنانی را ابراز نموده و دغدغه های خود را مطرح کردند.
در ادامۀ این دیدار وی ضمن تبریک ایام و نیز تقدیر و تشکر از حضور این جمع گفت: من دانشگاه تهران را “شیخ” دانشگاههای کشور می دانم و طبیعی است که به همین میزان برای دانشجویان و اساتید و انجمن اسلامی آن هم حرمت خاص قائلم؛ با همین رویکرد هتک حرمت استاد و دانشجو را نوعی هتک حرمت علم و دانش، و این کار را موجب بروز مشکلات غیر قابل جبران می دانم.
وی با اشاره به سخنان دانشجویان، ابراز داشت: اگر حکومت ها در سراسر عالم گرفتار تمامیت خواهی شدند، طبیعی است که از مطالبات عمومی فاصله می گیرند و پس از آن، چاره ای به جز ایجاد یک فضای امنیتی وجود نخواهد داشت و اینجاست که حتی راه برای سؤال جوامع از حاکمیت ها نیز بسته می شود.
وی ضمن اشاره به ایام پیروزی انقلاب اسلامی، اعلام کرد: هیچ تحلیل گر منصفی این موضوع را رد نخواهد کرد که انقلاب ما غیر از دلایل متعدد، مرهون رهبری حضرت امام(ره) است؛ طبیعی است که حضرت امام معصوم نیست ولی یک فقیه متدین، عارف و انسانی بزرگ است و ما معتقدیم بخش قابل توجهی از مشکلات کنونی، فاصله گرفتن از آن اصلی است که او مورد تاکید قرار می داد و آن “قانون اساسی” است و طبیعی هم هست که این قانون اساسی در هر مملکتی معیار و میثاق برای از هم نگسستن نظام و جامعه است.
این مرجع تقلیدافزود: اینکه می گویم از آنچه معمار انقلاب می خواست فاصله گرفتیم، در مصداق می شود اینکه او می گفت مجلس در راس امور است ولی امروز به سادگی از در راس امور نبودن مجلس حرف زده می شود و با کمال تاسف جایگاهی برای مجلس در نظر گرفته شده که یکی از وظایف اصلی او که مطابق با قانون اساسی، تحقیق و تفحص در همۀ امور کشور است مخدوش شده است. یا اینکه امام می فرمود نظامیان حق دخالت در کار سیاسی را ندارند و امروز از مهندسی در انتخابات توسط نظامیان سخن گفته می شود بدون توجه به اینکه اصل عدم ورود نظامیان در کارهای سیاسی، امری مطلوب و پذیرفته شده در تمام نهادهای سیاسی عالم است.
تاکید کرد: من سر منشأ مشکلات فعلی را از آنجائی می دانم که برخی تصمیم گرفتند قانون اساسی را تضعیف و متزلزل کنند و این کار را کردند و مجلس هم به عنوان ناظر برخورد نکرد و متاسفانه نتیجه این چیزی شد که می بینیم که متاسفانه انقدر شرایط غیر قابل دفاع شده که حتی خود آقایانی که تا دیروز هر منتقدی را می راندند هم امروز به زبان آمده و شرایط را نقد می کنند، اگرچه باید گفت ایکاش این نقد از ابتدا وجود داشت تا وضعیت به اینجا نمی رسید.
در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اهمیت و حرمت فوق العاده آبرو و جان آدمی در دین مبین اسلام، بیان داشت: پیامبر مکرم اسلام(ص) در حجة الوداع بیان می فرماید که خون و مال مردم در نزد من فوق العاده حرمت دارد ولی امروز با کمال تاسف فردی را بازداشت می کنند، در بازداشتگاه کشته می شود، ابتدا این موضوع را منکر می شوند و بعد از ورود مجلس که به حق هم بوده و به تکلیف عمل کرده، به زحمت پذیرفته اند که قصوری صورت گرفته؛ همگان می دانند که این رفتارها منجر به تضعیف و ضربه خوردن به نظام و انقلابی خواهد بود که مبنای شکل گیری اش حفظ کرامت انسانی و حفط ارزش های اسلامی بوده است.
آیت الله بیات زنجانی اظهار داشت: من بارها گفته ام که حکومت اسلامی در عمل و اجرا، همانی است که پیامبر مکرم اسلام در ده سال حکومت شان در مدینه و امیرالمومنین(ع) در دورۀ زمامداری پنج ساله شان به ما نشان داده اند و این دو مدل الگوی رفتار میان حکومت و مردم است؛ بیانات امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه برای ما راهنمای عمل است بنابراین مطابق با نص بیان حضرت، مردم مکلف به سؤال از حاکمیت اند و حضرت با بیان این جمله که مردم باید سؤال کنند، حتی در مورد حاکمیت خود که در راسش معصوم است در حال یاد دادن این موضوع است که سؤال و پرسش باید از حکومت صورت گیرد و همین پرسش گری از حکومت است که آن را زنده و پویا می سازد و اگر صورت نگیرد، حکومت با آنچه حضرت بیان داشته فاصله دارد.
وی در پایان بیانات خود ابراز داشت: پیامبر مکرم اسلام(ص) در مکه وضعیتی داشت که مخالفین عهد و پیمان بسته بودند که حتی نام ایشان برده نشود و همۀ زندگی ایشان را بایکوت کرده بودند ولی صبر و نیز هدف الهی او وضعیت را به شکلی تغییر داد که با آن عظمت از مدینه به مکه بازگشت و حتی در اوج قدرت، رافت و رحمتی را از خود به نمایش گذاشت که الگوئی برای تمام حکومت های عالم است که در اوج قدرت باید حتی با مخالف با مهربانی و عطوفت برخورد کرد.
در پایان این دیدار، اعضای انجمن اسلامی نماز جماعت ظهر و عصر را به امامت آیت الله بیات زنجانی اقامه کردند.

۱۳۹۱ بهمن ۹, دوشنبه

جمعی از روزنامه نگاران در تهران بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا - محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، می گوید که اتهام روزنامه نگاران بازداشت شده در تهران «مطبوعاتی» نیست. 

به گزارش رادیو فردا، او افزود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال بررسی موضوع است و بعد از جمع‌آوری اطلاعات، زوایای این موضوع مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد. 

خبرگزاری فارس با اعلام خبر بازداشت روزنامه نگاران نوشت: تعدادی از فعالان رسانه ای که آنها را نزدیک به جریان فتنه و ضد انقلاب نامید، ‌ با حکم قضایی بازداشت شدند. 

این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران در عین حال در بخش «زمزمه های» خود نوشت: یکی از دلایل بازداشت این روزنامه نگاران «ارتباط گیری با رسانه‌های بیگانه و تلاش برای شرکت در بخش آموزش خبرنگاری، عکاسی، نحوه فیلمبرداری با موبایل از زوایای گوناگون و چگونگی مونتاژ تصاویر و ارسال به بی بی سی بوده است.» 

منابع مختلف از بازداشت ساسان آقایی، نسرین تخیری، اکبر منتجبی، صبا آذرپیک، جواد دلیری، پژمان موسوی، احسان مازندرانی، مطهره شفیعی، پوریا عالمی، نزهت امیرآبادیان، میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی و صدرا محقق خبر می دهند. 

دستگیری شمار زیادی از روزنامه نگاران در تهران در حالی صورت می گیرد که هفته گذشته محسنی اژه ای به شکلی تحویلی خبر از بازداشت روزنامه نگاران داده بود. 

وی در کنفرانس خبری هفته گذشته گفته بود: «برخی افراد از یک طرف در نشریات خودمان کار می کنند و از طرف دیگر با بیرون از کشور در ارتباطند.» 

وی افزود: «ما اطلاعات و منابع موثقی داریم که برخی افراد از یک طرف در نشریات خودمان کار می کنند و از طرف دیگر با بیرون در ارتباط هستند حال اگر با این فرد برخورد کنیم در بوق می کنند که فلان روزنامه نگار را دستگیر کردند». 

در سال‌های اخیر، ‌ دهها روزنامه نگار به اتهام‌های امنیتی بازداشت و زندانی شده اند. از جمله این روزنامه نگاران، ‌ کیوان صمیمی و ‌عیسی سحرخیز هستند. 

بازداشت ۱۲ روزنامه نگار ایرانی در رسانه های جهان بازتاب داشته است. از جمله روزنامه گاردین، خبرگزاری‌های رویترز، فرانسه و آلمان و شبکه تلویزیونی «یورو نیوز» در گزارش هایی به این موضوع پرداخته اند. 

همچنین سازمان اطلاع رسانی و امنیت خبرنگاران ایتالیا در این مورد بیانیه ای منتشر کرده و از اتحادیه بین المللی روزنامه نگاران خواسته است تا برای دفاع از روزنامه نگاران بازداشت شده در ایران اقدام کند. 

همزمان با بازداشت این روزنامه نگاران، ‌ برخی گزارش ها حاکی از مسدود شدن سایت های تابناک و‌ بازتاب است. 

جمهوری اسلامی ایران یکی از بدترین رتبه ها را در زمینه بازداشت و سرکوب روزنامه نگاران در جهان دارد و بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، «سال‌هاست که سرکوب و تحقیر مداوم روزنامه‌نگاران به فرهنگ سیاسی حاکمیت تبدیل شده است و ادامه حیات این رژیم بسته به سرکوب رسانه‌هاست.» 

این سازمان، ایران را بزرگترین زندان خاورمیانه و یکی از سه زندان بزرگ جهان برای روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران در سال ۲۰۱۲ معرفی کرده است.

دستگیری ۵ تن از طلاب آیت الله دستغیب در شیراز


خبرگزاری هرانا - ۵ تن از طلاب آیت الله علی محمد دستغیب در شیراز امروز بازداشت شدند.
بنا به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، به گفته نزدیکان آیت الله دستغیب از شیراز، نام یکی از بازداشت شدگان طاهر فقیه است. چهار نفر دیگر نیز روز گذشته صبح زود در خانه‌‌هایشان بازداشت شدند. تاکنون از اسامی این ۴ نفر، خبری در دست نیست.
گفتنی است که آیت الله دستغیب مرجع تقلید منتقد حکومت پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸، بار‌ها از برخوردهای امنیتی و قضایی با مخالفان انتقاد کرد و در نشست سالانه مجلس خبرگان رهبری حاضر نشد.

دولت و مجلس بر سر میزان کمک نوروزی به مردم اختلاف دارند

دولت و مجلس بر سر میزان کمک نوروزی به مردم اختلاف دارند

در حالی که طی روزهای گذشته برخی نمایندگان حاضر در نشست های مشترک مجلس و دولت تأئید کردند که به دستور آیت الله خامنه ای بین صد تا دویست هزار تومان به مناسبت نوروز به دو دهک پایین درآمدی پرداخت خواهد شد، امروز شمس الدین حسینی اعلام کرد که هنوز رقم این کمک معین نشده و دولت در اینباره بعداً اطلاع رسانی خواهد کرد. 

عوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که در خصوص نحوۀ کمک شب عید به مردم دولت و مجلس با یکدیگر اختلاف نظر دارند. عوض حیدرپور گفته است : دولت خواستار اعطای این کمک مالی به صورت نقدی به همۀ مردم از محل منابع صندوق توسعه ملی است. اما، مجلس معتقد است که این کمک باید از محل مابه التفاوت قیمت ارز تهیه و تنها به دو دهک پایین درآمدی پرداخت شود.

عوض حیدرپور دیگر مورد اختلاف نظر دولت و مجلس را نحوۀ اجرای مرحلۀ دوم قانون هدفمندی یارانه ها اعلام کرد و گفت : دولت معتقد است که مرحلۀ دوم قانون هدفمندی یارانه ها باید یک ساله انجام شود، در حالی که مجلس معتقد است که این مرحلۀ از قانون باید در دوره ای سه ساله به اجرا گذاشته شود. 

به گفتۀ عوض حیدرپور مجلس همچنین برای جبران کسری بودجۀ سال جاری که منجر به عدم پرداخت بدهی های دولت به شرکت های پیمانکار و حقوق آخر سال مزدبگیران شده و همچنین برای پرداخت کمک های نقدی به مردم از رییس جمهوری خواسته است که متمم بودجه به مجلس ارایه کند.

نمایندۀ آیت الله خامنه ای : یارانه های افراد مرفه باید قطع شود


نمایندۀ آیت الله خامنه ای : یارانه های افراد مرفه باید قطع شود

حجت الاسلام علی سعیدی، نمایندۀ آیت الله خامنه ای در سپاه پاسداران، در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته است که دولت باید یارانه های اقشار مرفه را قطع کند و تنها یارانه های دهک های یک تا هفت درآمدی را بپردازد تا اینان به گفتۀ حجت الاسلام سعیدی از آرمان های جمهوری اسلامی دفاع کنند.

 نمایندۀ آیت الله خامنه ای در سپاه پاسداران سپس تصریح کرده است که از ابتدا هم قرار نبود که به همۀ اقشار و طبقات جامعه از جمله طبقات مرفه یارانۀ نقدی پرداخت شود. حجت الاسلام سعیدی سپس گفته است : "بنده خودم از ابتدا یارانۀ نقدی نگرفتم. نه به این خاطر که مرفه هستم، بلکه به این دلیل که زندگی ام با همین حقوقی که دریافت می کنم اداره می شود و نباید باری بر دوش دولت و جامعه باشم." 

حجت الاسلام سعیدی گفته است : "بخشی از افرادی که اکنون یارانه می گیرند واقعاً نیازی به آن ندارند و نباید باری بر دوش دولت باشند." نمایندۀ آیت الله خامنه ای سپس از دولت خواسته است که یارانه های عده ای را قطع کند و در عوض یارانه های اقشار ضعیف را بپردازد تا آنان بتوانند آرمان های انقلاب اسلامی را همراهی کنند.

 حجت الاسلام سعیدی اجرای قانون هدفمدی یارانه ها و مقاومت در مقابل تحریم های بین المللی را دو مسیر مهم جمهوری اسلامی دانست که باید طی شوند.

در روزهای گذشته برخی نمایندگان حاضر در نشست های مشترک دولت و مجلس اعلام کردند که بر اساس توافقات دو قوه قرار است در سال آینده یارانه های دوازده میلیون نفر که به اعتقاد نظام اسلامی ایران جزو اقشار پردرآمد جامعه محسوب می شوند حذف خواهد شد. محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، امروز گفت که مرحلۀ دوم قانون هدفمندی یارانه ها بعد از خرداد ماه سال آینده، یعنی بعد از انتخابات آینده ریاست جمهوری اجرا خواهد شد.

امروز همچنین رییس کمیسیون عمران مجلس گفت که کمک اقتصادی دولت به مناسبت عید بالغ بر ۵۶۰۰ میلیارد تومان می شود که میان هفت دهک اول درآمدی تقسیم و به هر نفر بین ۹۰ تا ۱۰۴ هزار تومان پرداخت خواهد شد. 

رییس کمیسیون عمران مجلس سپس گفته است که به این ترتیب، تنها ۶۲ میلیون نفر از این کمک ویژه بهره مند می شوند.

 با توجه به اینکه در حال حاضر، ۷۴ میلیون نفر در ایران یارانه نقدی می گیرند به نظر می رسد که دوازده میلیون نفری که از دریافت کمک اقتصادی نوروزی محروم شده اند، همان هایی هستند که از سوی دولت به عنوان افراد مرفه شناخته شده و از دریافت یارانه های نقدی در سال آینده نیز محروم خواهند شد.

واکنش رییس دیوان عدالت اداری به انتصاب دوباره مرتضوی: رای قاضی را با دور زدن قانون به سخره گرفته اند


چکیده :این چه معنا دارد که یک قاضی معزول را در راس سازمانی بسیار گسترده، هم از لحاظ فراگیری و هم از این حیث که بنگاه‌ها و شرکت‌های اقتصادی متعددی در ذیل آن قرار دارد و از اهمیت بسزایی برخوردار است، قرار می‌دهید و به این ترتیب مجلس و قوه قضائیه را نسبت به موضوع حساس می‌کنید....

- گروه خبر: رئیس دیوان عدالت اداری در واکنش به  انتصاب دوباره مرتضوی به عنوان سرپرست تامین اجتماعی گفت: اگر در جامعه‌ عالی‌ترین مسوول اجرایی کشور، رای قضائی را که در چارچوب قانون صادر و ابلاغ شده است، به سخره گرفته، مورد بی اعتنایی قرار دهد و قانون را دور بزند، دیگر از بدنه آن مجموعه و عموم مردم چگونه می‌توان انتظار داشت که در برابر رای قاضی تمکین کنند.
به گزارش کلمه، در حالی که برای دومین بار دیوان عدالت اداری حکم انفصال متهم جنایت کهریزک از سازمان تامین اجتماعی را صادر کرد که در یک اقدام تلافی جویانه و تنش آمیز، سعید مرتضوی به سرپرستی سازمان تامین اجتماعی رسید و برای ماه های باقی مانده دولت دهم در این سمت ابقا شد.
خبرگزاری مهر به نقل از منتظری از  جلسه هیات عمومی دیوان عدالت گزارش داد: رای قاضی را با دور زدن قانون به سخره گرفته اند.
رئیس دیوان عدالت اداری با انتقاد از این اقدام گفته است: این چه معنا دارد که یک قاضی معزول را در راس سازمانی بسیار گسترده، هم از لحاظ فراگیری و هم از این حیث که بنگاه‌ها و شرکت‌های اقتصادی متعددی در ذیل آن قرار دارد و از اهمیت بسزایی برخوردار است، قرار می‌دهید و به این ترتیب مجلس و قوه قضائیه را نسبت به موضوع حساس می‌کنید. شکایتی را مطرح می‌کنند و در رسیدگی، تصمیمی که گرفته‌اید، مغایر قانون شناخته می‌شود. با تغییراتی بر همان تصمیم اصرار می‌ورزید و در پیگیری بعدی و رسیدگی مجدد این تصمیم نیز خلاف قانون تشخیص و رایی صادر می‌شود. باز قانون را دور می‌زنید و کار خودتان را انجام می‌دهید. این به سخره گرفتن آرای دستگاه قضایی است.
قرار است هشتم اسفند ماه نیز پرونده قاضی معلق جنایت کهریزک در دادگاه رسیدگی شود.
سعید مرتضوی دادستان سابق تهران که در پرونده حادثه کهریزک متهم بود، بیش از این در زمینه های “معاونت در قتل”، “نقض حقوق شهروندی” و “هتک حیثیت ناجا” تفهیم اتهام شده است و پرونده کهریزک هنوز مفتوح است.

هاشمی رفسنجانی: کاری نکنیم که به دیکتاتوری متهم شویم/ حاشیه های یک دیدار


چکیده :حضور در انتخابات یک وظیفه ملی است ولی این معنایش این نیست که انتخابات تنها با حضور یک گروه یا حزب و جریان باشد بلکه باید همه گروه‌ها و سلیقه‌ها در آن باشند تا قدرت انتخاب بین کاندیداها برای مردم وجود داشته باشد. کاری نکنیم که متهم به دیکتاتوری شویم. البته همه اقدامات را تایید نمی‌کنم و تخلفاتی هم هست ولی نباید مایوس ماند. برگزاری انتخاباتی باشکوه که دشمنان ما اعتراف کنند بر اساس استانداردهای مدرن جهانی برگزار می‌شود، نیاز امروز...

 گروه خبر: هاشمی‌رفسنجانی به اشاره به اهمیت برگزاری انتخابات پرشور می گوید که اگر انتخابات به خوبی و با حضور همه انجام شود، دشمن را ۱۰ قدم عقب‌تر می‌رانیم. اگر نه سوءاستفاده می‌کنند. کاری نکنیم که متهم به دیکتاتوری شویم. البته همه اقدامات را تایید نمی‌کنم و تخلفاتی هم هست ولی نباید مایوس ماند.
هاشمی رفسنجانی افزود: برگزاری انتخاباتی باشکوه که دشمنان ما اعتراف کنند بر اساس استانداردهای مدرن جهانی برگزار می‌شود، نیاز امروز ماست.
بر اساس این گزارش زمانی که یکی از پرسشگران از هاشمی سوال کرد که آیا در موضع گیری های انتخاباتی از مشورت موسوی و کروبی هم استفاده می کنید، حضار با شنیدن نام موسوی و کروبی سی ثانیه بطور ممتد دست می زدند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: انتخابات پرشور به معنای آن نیست که یک حزب یا جریان باشد بلکه باید همه سلیقه‌ها در انتخابات حضور یابند و مردم به گزینه مورد نظر خود رای دهند.
هاشمی در جلسه ای با اهل مطبوعات و وبلاگنویسان سخنان خود را با شادباش میلاد با سعادت حضرت رسول اکرم(ص) و امام ششم شیعیان آغاز کرد و با ذکر این موضوع که اکنون در هفته ی وحدت هستیم که به ابتکار کسی همچون آیت الله منتظری به وجود آمد و مورد تایید امام هم بود گفت: “مهم ترین مسئله ای که در جامعه ما و در شرایط فعلی وجود دارد همدلی و هماهنگی ست. که قرآن و اسلام نیز به کرات از آن یاد کرده است. ”
وی در ادامه افزود:” ما در ابتدای انقلاب دورنمایی داشتیم و امید هایی داشتیم که البته هنوز هم داریم و مایوس نشده ایم. تنها راه برای رسیدن به آن آرمان ها همدلی است.” وی در پاسخ به سخنان مطرح شده در جلسه گفت:” من حرف های شما جوانان را واقعا درک می کنم و به شما که از اصحاب قلم و رسانه هستید توصیه می کنم که همیشه موضع اعتدال را رعایت کنید. ما در دهه ی اول انقلاب هم مشکلات زیادی داشتیم، جنگ و مسائل زیادی داشتیم که با همدلی و هماهنگی و وحدت به لطف خدا پشت سر گذاشتیم که این از معجزات انقلاب اسلامی است.”
وی در رابطه با انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت:” به نظر من باید انتخابات پرشور باشد. من فکر نمی کنم که من تنها کسی باشم که توان این را داشته باشم که در شرایط فعلی نیاز باشد به عرصه بیایم و هنوز به این نتیجه نرسیده ام. ”
هاشمی‌رفسنجانی در ادامه با اشاره به انتخابات و سوالاتی که درباره برگزاری انتخابات آینده از سوی حاضران مطرح می‌شد، تاکید کرد «مایلم که انتخابات آینده بسیار پرشور باشد. انتخابات یک حزب و باندی نباشد و همه سلیقه‌های مختلف بتوانند نامزدهای مورد نظرشان را پیدا کنند و به آنها رای دهند. اگر بشود خوب است. من مطمئن نیستم که بشود اما باید تلاش کرد.»
هاشمی با تاکید بر این مسئله که کار ایشان در حال حاضر گفتگو با رهبری ست گفت:” من فکر می کنم کار من این است که با رهبری گفتگو کنم و در کنار ایشان باشم. بسیاری از دشمنان می خواهند بگویند من و رهبری با هم اختلاف داریم در صورتی که اصلا چنین نیست و جلسات من با ایشان بدون هیچ واسطه ای بدون این که صدایی ضبط شود و هیچ مسئله دیگری از ابتدا بوده و هست.” و در ادامه افزود: “قبل از انتخابات مجلس نهم غربی‌ها و آمریکایی‌ها ۴ موضوع حاد هسته‌ای، تروریسم، حقوق بشر و صنایع موشکی را مطرح کردند و تبلیغات زیادی علیه ما به راه انداختند. مقام معظم رهبری در فرمودند بروید برای انتخابات کار کنید و اگر ۶۰ درصد مخالفان من هم به مجلس رفتند، خطری را متوجه کشور نمی‌کند.
وی تاکید کرد که مجلس تریبونی است که نظرات مختلف گفته شود و اگر هم کسی خطا گفت دیگران به آن جواب می‌دهند. الان هم نظر ایشان همان است.” وی همچنین گفت:” انقلاب اسلامی از روز اول بر آرای مردم استوار بوده است و امام همواره بر انتخابات تاکید داشتند و ما همیشه در این کشور انتخابات داشتیم، حضور در انتخابات یک وظیفه ملی است ولی این معنایش این نیست که انتخابات تنها با حضور یک گروه یا حزب و جریان باشد بلکه باید همه گروه‌ها و سلیقه‌ها در آن باشند تا قدرت انتخاب بین کاندیداها برای مردم وجود داشته باشد.”
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه عنوان کرد:” ما با کسی از ابتدا سر دشمنی نداشته ایم، این اشتباهات خودشان است که در مقابل ما قرار می گیرند. الان هم اگر اوباما عاقل شود با او مذاکره می کنیم. اگر دست از حمایت از رژیم صهیونیستی بردارد. البته تصمیم گیری در این حوزه قطعا به رهبری بستگی دارد. امام هم می گفتند اگر آمریکا آدم شود مشکلی با آن نداریم.” وی درباره بحران هسته ای گفت:” مسئله هسته ای که مربوط به زمان فعلی نبوده است. این مسئله از دوران ریاست جمهوری آیت ا… خامنه ای بوده است و در دوران من نیز بوده است و بعدتر هم به دولت آقای خاتمی تحویل داده شد و همین طور پیش رفت تا اینکه بیخودی گفته شد وارد باشگاه اتمی شده ایم. این همه مسئله و درگیری به وجودآمد.”
آیت الله هاشمی رفسنجانی در خصوص شرایط اقتصادی و مسئله هدفمند سازی یارانه ها گفت:” در زمان ما قیمت بنزین شش برابر شد اما آب از آب تکان نخورد و مردم هم راضی بودند، کوپن ها را برداشتیم و این ها گام های مهمی بود. لایحه ای به مجلس بردیم که برگردانده شد آقای خاتمی پیگیر شدند که به جایی نرسید در نهایت الان این عملکرد دولت را می بینیم. ما هم کارهایی کردیم در زمینه این مسئله اما اقای احمدی نژاد به روش خودش کار می کند”
در ادامه وی با عنوان این که همواره به توهین ها در نماز جمعه و بعد از آن پاسخ داده است نسبت به اظهارات اخیر عسگر اولادی گفت:” نظر من نسبت به حرف های ایشان مثبت است. عسگر اولادی از دلسوزان نظام و یک نیروی مبارزه تشکیلاتی باسابقه است که آنچه می گویند از سر دلسوزی برای نظام است. اینها بیشتر از ما زندان کشیدند و زودتر از ما کار تشکیلاتی و حزبی را آغاز کردند.”

اهل رسانه چه گفتند؟
بر اساس گزارش هااین جلسه به درخواست جمعی از وبلاگ نویسان، اصحاب رسانه و فعالین جامعه مجازی برگزار شده بود با قرائت نامه ای خطاب به دبیرکل مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شد. نامه ی مذکور که با نقدی به فضای انحصار طلبانه ی فعلی آغاز شد، با طرح این موضوع که رفتار حاکمان و مردم آینه ی تمام نمای یکدیگر است از فضای آلوده به ریا، تزویر و بی اخلاقی حاکم بر جامعه انتقاد کرده بود.
در ادامه ی جلسه تنی چند از حضار با ارائه ی سوالاتی نسبت به انتخابات آتی ریاست جمهوری، فضای سیاسی و اقتصادی جامعه، تداوم حصر رهبران جنبش اعتراضی و حواشی انتخابات ۸۸، نسبت به سکوت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که خود نیز از هجمه ی بی امان صدا وسیما و نهادهای نزدیک به دولت در امان نبوده است انتقاد کردند.
نفر اولی که در پشت تریبون سالن اجتماعات مجمع تشخیص مصلحت قرار گرفت، با عنوان این مسئله که قطعا آقای هاشمی خود بیشتر از همگان در جریان شرایط کشور هستند گفت: “بنده و دوستانم به عنوان یک روحانی وقتی با مردم صحبت می کنیم مشکلی از نظر توجیه فقهی و فلسفی نداریم، اما با این پرسش روبرو می شویم که در نهایت این دین رحمانی شما را در کجا باید ببینیم، مردم فضای جامعه را می بینند و خودشان درد را احساس می کنند” وی در ادامه افزود” وقت آن است که از خود بپرسیم واقعا جای خانم نسرین ستوده به عنوان یک مثال ساده، با کودکان خردسالش چرا باید در زندان باشد؟ مگر ایشان چه ضربه ای به نظام جمهوری اسلامی می زند؟ البته قطعا شما به واسطه ی زندانی بودن خانم فائزه بیشتر در جریان وضعیت زنان زندانی هستنید” این روحانی ضمن اشاره به شرایط بد زندان ها و برخوردهای غیر اخلاقی تاسف باری که با زندانیان به اصطلاح امنیتی می شود، با انتقاد نسبت به آنچه به دولت های قبل از دولت نهم گفته می شود عنوان داشت:” در حال حاضر به جز دولت فعلی عملکر کلیه دولت ها را از اول انقلاب به سادگی زیر سوال می برند، بدون شک اگر دولت شهید رجایی نیز بیش از یک ماه به طول می انجامید از این قاعده مستثنی نمی بود.” در پایان وی با درخواست از آیت الله هاشمی رفسنجانی جهت شرکت در انتخابات گفت: ” حضرتعالی آبرویی دارید که آن را مدیون انقلاب اسلامی، نظام و مردم هستید، اکنون وقت آن است که این آبرو را عرضه کنید.”
دومین روزنامه نگاری که پشت تریبون قرار گرفت با طرح این پرسش که نظر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به اظهارات اخیر اقای عسگر اولادی چیست از دبیر مجمع پرسید:” از زمان وقایع بعد از انتخابات ۸۸ رسانه ها حملات شدیدی به شما کرده اند و شما تاکنون از صدا و سیما برای پاسخ گویی به اتهامات وارد به خودتان استفاده نکرده اید ایا خودتان تمایلی به پاسخ گویی نداشتید و یا این تریبون در اختیار شما قرار نگرفته است؟”
سومین روزنامه نگار سخنان خود را با یادی از تمام شهدای راه آزادی آغاز کرد و عنوان داشت:” من و نسل من دوره ای خود را از منتقدان شما می دانستیم امروز در مقابل شما ایستاده ایم و با شما سخن می گوییم.”
در ادامه سایر پرسشگران نسبت به شرایط بد اقتصادی، عدم اجرای درست اصل ۴۴ قانون اساسی، از ایت الله هاشمی رفسنجانی پرسیدند:” انتخابات ۸۸ ما را بر آن داشته که امروز از خودمان بپرسیم آیا قرار است این بار نیز رای ما شمرده نشود؟ آیا با حضور در عرصه ی انتخابات توان ایستادگی در برابر شرایط فعلی را در خود می بینید؟”

حاشیه های یک دیدار
حوزه ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام میزبان جمعی از اصحاب رسانه و فعالان جامعه مجازی بود.هفت تن از حاضران به نمایندگی از میهمانان نظراتشان پیرامون مسائل روز را بیان کردند.

زمانی که یکی از پرسشگران از هاشمی سوال کرد که آیا در موضع گیری های انتخاباتی از مشورت موسوی و کروبی هم استفاده می کنید، حضار سی ثانیه بطور ممتد دست می زدند.
گلایه‌ها از روند‌ها و رویکردهای موجود بسیار بود و هاشمی بعد از شنیدن همه، آنها را به اعتدال دعوت کرد.
هاشمی مواضع عسگراولادی را مثبت ارزیابی کرد و گفت که که نظر ایشان هست از منطق اعتراضی ایشان استقبال می کنم.

تعدادی از شرکت کنندگان در این جلسه دستبند سبز به دست داشتند.
یکی از پرسشگران در ابتدا با ابراز همدلی با آیت الله هاشمی گفت که شما نباید از برخورد با فرزندانتان نگران شوید، توهین ها و دستگیری فرزندان تون برای شما نه تنها ابروریزی نیست که کسب ابرو هست.
هاشمی‌رفسنجانی در مورد اتهامات مناظرات ۸۸ تاکید کرد «من بارها پاسخ داده‌ام حتی در نماز جمعه ولی کسی گوش نمی‌کند. همه حرف خودشان را می‌زنند» رییس مجمع تشخیص مصلحت سپس با خنده به مزاح گفت «نمی‌شود که امنیه ببرم پیش آنها»
حضرت علی هم وقتی شهید شد گفتند مگر علی نماز می‌خواند. به امام حسین هم می‌گفتند خارجی. حتی پیغمبر با آن جایگاه را مورد حمله قرار می‌دادند ما که دیگر به اندازه معصومین نیستیم.
یکی از پرسشگران گفت: من و نسل من دوره ای خود را از منتقدان شما می دانستیم امروز در مقابل شما ایستاده ایم و با شما سخن می گوییم.
من این ابرو و جایگاه رو از مردم و نظام به دست اوردم. از این نظام مواهب زیادی به من رسیده و اگر بیش از این هم توهین و برخورد شود باید تحمل کرد. من یک روستا زاده بودم.
الان باید از طریق رهبری کار کنم. راه من این است. کار را هم ایشان می‌تواند بکند. بنده نه ابزار دارم و نه می‌خواهم از طریق غیرقانونی وارد شوم. من باید با ایشان صحبت کنم.

۱۳۹۱ بهمن ۸, یکشنبه

کارت اعتباری خرید کالا؛ کوپن به اقتصاد ایران باز می‌گردد


کوپن
دولت محمود احمدی نژاد با ارسال دو قانون مصوب مجلس به شورای عالی حل اختلاف و برگزاری نشست هایی با مجلس سعی دارد مرحله دوم حذف یارانه ها را اجرا کند.

دولت آقای احمدی نژاد در لایحه بودجه امسال پیش بینی کرده بود که بودجه برنامه حذف یارانه ها را به ۱۳۵ هزار میلیارد تومان برساند که به معنی چند برابر کردن قیمت کالاهای مشمول این قانون، به خصوص قیمت مواد سوختی بود که با مخالفت شدید مجلس رو به رو شد و بودجه برنامه حذف یارانه ها به نصف کاهش پیدا کرد.
دو قانون مربوط به ممنوعیت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در سال ۱۳۹۱ و ممنوعیت پرداخت یارانه نقدی از محل فروش ارز، بعد از آن به تصویب مجلس رسید که نمایندگان مجلس نگران شدند دولت یکباره دست به کاری بزند که مشکلات اقتصادی فعلی را بیشتر کند.
دولت که مخالف این کار مجلس بود، مدتها بعد از آن سعی کرد خود را بی تفاوت نشان دهد و مقامات اقتصادی دولت بارها اعلام کردند که برنامه ای برای اجرای مرحله دوم حذف یارانه ها ندارند، اما بعد از افزایش شدید نرخ ارز، دولت به این نتیجه رسید که به جای فروش هر دلار به قیمت هزار تومان می تواند آن را به دو تا سه برابر بفروشد و درآمد ریالی آن را صرف برنامه حذف یارانه ها کند.
با انتشار اخبار مربوط به وجود چنین طرحی در دولت، مجلس به مخالفت برخاست و برای جلوگیری از اقدام احتمالی دولت، قانون متوقف کردن این برنامه را در سال جاری تصویب کرد.
به نظر مجلس، ناتوانی دولت در کنترل وضعیت اقتصادی باعث شده بود آثار مثبت مرحله اول برنامه حذف یارانه ها از دست برود و در شرایط فعلی تحریم و رکود اقتصادی، چند برابر کردن قیمت ها می توانست بحران عمیقی در کشور ایجاد کند.
اما آقای احمدی نژاد که بیش از چندماه به پایان ریاست جمهوری اش نمانده، سعی دارد تا به قول خودش کار برنامه حذف یارانه ها را تمام کند.
برای همین می کوشد اگر بتواند نظر مساعد نمایندگان مجلس را جلب کند و ولی اگر موفق نشد، بتواند با نظر هیات عالی شورای حل اختلاف که ریاست آن را محمود هاشمی شاهرودی، رئیس پیش قوه قضائیه بر عهده دارد، قانون مصوب مجلس را دور بزند.
بازار
انواع کالاهای مصرفی نظیر روغن و قند و شکر سالها با کوپن عرضه می شد
حضور آقای احمدی نژاد در مجلس نیز ظاهرا با همین هدف انجام شد اگر چه در سخنانش اشاره مستقیمی به این موضوع نداشت ولی این طرح را موفقیت آمیز توصیف کرد و با اشاره به اختلاف های مجلس و دولت، پیشنهاد کرد برای رفع این اختلافات نشست هایی برگزار شود.

توصیه رهبر ایران برای همکاری دولت و مجلس

گزارشها نشان می دهد که آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران نیز بر اجرای برنامه حذف یارانه ها اصرار دارد و برای همین به نمایندگان مجلس و دولت توصیه کرده که با هم به توافق برسند.
حمید رسایی نماینده تهران و مدیر مسئول هفته نامه نه دی در سرمقاله این هفته نامه نوشته که یک شب پیش از حضور آقای احمدی نژاد در مجلس، در یک نشست مشترک دولت و مجلس آقای خامنه ای به دو طرف توصیه کرده که با هم به توافق برسند "به طوری که نه مطالبه «صفر» برخی نمایندگان باشد و نه مطالبه «صد» دولت."
برخی کارشناسان می گویند که نشست های چند روز اخیر دولت و مجلس نیز پس از توصیه های آقای خامنه ای تشکیل شده و گرنه نمایندگان مجلس حاضر نبودند در چند ماه باقی مانده از دولت آقای احمدی نژاد در باره این برنامه با دولت گفتگو کنند.
به گفته آقای رسایی، رهبر ایران به مقامات حکومت تذکر داده "که با برنامه ریزی و پیگیری مجدانه درصدد جبران فشارهای اقتصادی ماه های اخیر و ماه های بعد به ویژه روزهای پایانی سال بر اقشار ضعیف و آسیب پذیر باشند."
دو سال از اجرای برنامه حذف یارانه ها می گذرد و دولت بر اساس قانون سه سال دیگر برای اجرای این برنامه فرصت دارد، اما دولت آقای احمدی نژاد می گوید که آماده است تا کل برنامه را پیش از پایان دوره ریاست جمهوری او اجرا کند.
بنابر برخی گزارشها، دولت قصد داشت یارانه نقدی را پنج برابر کند و به عقیده برخی نمایندگان مجلس برای این کار باید قیمت همه کالاهای مشمول برنامه حذف یارانه ها، از جمله مواد سوختی، را دست‌کم پنج برابر می کرد.

بازگشت کوپن

"گزارشها نشان می دهد آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران بر اجرای برنامه حذف یارانه ها اصرار دارد و برای همین هم به نمایندگان مجلس و دولت توصیه کرده که با هم به توافق برسند."
نگرانی اصلی این است که به دلیل شرایط بد اقتصادی فعلی، اجرای برنامه حذف یارانه ها و گران کردن قیمت کالاها، اقشار متوسط و کم درآمد را در شرایطی دشوارتر از شرایط فعلی قرار دهد.
احتمال بروز پیامدهای اجتماعی و امنیتی پس از اجرای مرحله دوم برنامه حذف یارانه ها، باعث شده که دولت و مجلس بر سر توزیع کارت های اعتباری مختص فقرا و افراد کم درآمد برای خرید کالا به به توافقی ضمنی برسند.
این طرح شبیه همان طرح پیشنهادی احمد توکلی، نماینده تهران برای توزیع دوباره کوپن است که در سه دهه گذشته نقش برجسته ای در اقتصاد ایران داشت و یک سال پیش از اقتصاد ایران حذف شد و دولت پرونده آن را بست.
آقای توکلی اخیرا گفته بود که "تنها راه برای حفظ انقلاب و نظام تامین امنیت غذایی مردم این است که اقلام اساسی مورد نیاز مردم به شکل کوپنی تامین شود."
به گفته این نماینده اقتصاددان مجلس، با توجه به دو برابر شدن ارزش ارز و کاهش شدید ارزش پول ملی، دولت راهی جز ارائه کالاهای اساسی مثل برنج، گوشت، شیر و روغن به صورت کوپنی ندارد.
کوپن در شرایط جنگ هشت ساله ایران و عراق به دولت امکان توزیع کالاهای اساسی و مورد نیاز را به قیمت کنترل شده داده بود و اکنون به نظر می رسد که دولت و مجلس در حال تفاهم برای استفاده از روشی شبیه به آن (کارت اعتباری خرید کالا) هستند.
تحلیلگران اقتصادی می گویند که توزیع کوپن یا کارت اعتباری خرید کالا، در شرایطی که دولت می خواهد یارانه ها را به کلی حذف کند و به جای آن یارانه نقدی بدهد، با هم در تناقض است و می تواند مشکلات اقتصادی گذشته را دوباره احیا کند.
در سه دهه گذشته همواره این بحث وجود داشت که دولت با توزیع کوپن در کنار تعزیرات توانست بازار را تا حدودی کنترل کند، اما فضا را هم برای گسترش فساد اقتصادی فراهم کرد و بخش های مسئول توزیع کالاهای کوپنی به ثروت های افسانه ای رسیدند.