با افزایش خسارتهای ناشی از ممنوعیت فعالیت مزارع پرورشی و یا بالا رفتن شمار افراد مبتلا به بیماریهای پوستی ناشی از نشت نفت از خطوط انتقال و دفن غیراصولی لجنهای نفتی تلمبهخانه، مردم منطقه با امضای طوماری خواستار رسیدگی رئیس جمهور به این معضل شدند....
نمایندگان ۲۴ منطقه و روستا با امضای طوماری به احمدینژاد خواستار قطع نفت از سر سفرههایشان شدند.
به گزارش ایانا، با افزایش خسارتهای ناشی از ممنوعیت فعالیت مزارع پرورشی و یا بالا رفتن شمار افراد مبتلا به بیماریهای پوستی ناشی از نشت نفت از خطوط انتقال و دفن غیراصولی لجنهای نفتی تلمبهخانه، مردم منطقه با امضای طوماری خواستار رسیدگی رئیس جمهور به این معضل شدند.
کارشناس و فعال محیط زیست در چهار محال و بختیاری با بیان اینکه آلوده به نفت بودن آب چشمه سرخون در این استان زندگی را برای دست کم مردم ۲۰ روستا در این منطقه دشوار کرده است، گفت: با نشت نفت به این چشمه و ممنوعیت فعالیت بسیاری از مزارع پرورش ماهی، توقف کشت در مزارع، کمبود آب شرب و مشکلات بهداشت عمومی نارضایتیهای اجتماعی در میان مردم منطقه را افزایش داده است.
هومان خاکپور با اشاره به گزارشهای سازمانهای محیط زیست، دامپزشکی، جهاد کشاورزی و شیلات مبنی بر وقوع فاجعه و بحران محیط زیستی در سرخون و روستاهای اطراف آن افزود: سرخون یکی از پرآبترین چشمههای چهارمحال و بختیاری است که آب شرب و مصرفی حدود ۲۰ روستا را تأمین میکند، اما با آلوده شدن به نفت در واقع منبع تأمین آب شرب اهالی چند روستا، تعدادی مزارع پرورش ماهی و دهها هکتار از مزارع کشاورزی آلوده به مواد نفتی گشته که با شدت این آلودگی در سالهای اخیر به موضوعی نگرانکننده تبدیل شده است.
وی با تأکید بر افزایش بیماریهای پوستی در اثر استفاده از آب آغشته به نفت چشمه تصریح کرد: طی بازدیدهایی که از چشمه داشتهایم از فاصله ۱۰ متری محل کاملا بوی نفت قابل استنشاق است و حتی آب نیز مزه نفت میدهد که این امر نشان از عمق تأثیر این امر در سلامتی مردم منطقه دارد.
خاکپور آلودگی آب این چشمه را مبنی بر وجود دو احتمال دانست و ادامه داد: در بالادست این چشمه تلمبهخانه نفتی گندمکار وجود دارد که در اواخر دهه ۶۰ شکستگی بزرگی در لوله انتقال نفت آن ایجاد شده و نفت زیادی به خاک نفوذ میکند که پس از هر بارندگی در سال آب نفوذی به خاک با نفت آغشته و با نشت به چشمه، آب آن را نیز را آلوده میکند.
این فعال محیط زیست تأکید کرد: پسماندهای این تلمبهخانه بسیار خطرناک است که برای همین باید در خارج از حوزه زندگی و در مناطق مشخصی دفن شود، اما طی چند سال گذشته چاهکهایی در نزدیکی چشمه حفر و این پسابها در آن دفن میشده است، اما چیزی که قابل تأمل است این است که آلودگی این چشمه و پیامدهای ناگوار آن به خاطر فعالیتهای این تلمبهخانه نفتی است.
وی یادآور شد: در حدود هفت ماه گذشته با مطالبه طلبی و پیگیریهای مردم منطقه صدا و سیمای استان برنامه مفصلی را تحت عنوان بررسی این فاجعه زیست محیطی در سرخون پخش کرد و حتی مدیران محیط زیست استان و… در برنامههای مناظرهای به ابعاد این واقعه پرداختند که در نهایت شرکت نفت موظف به جبران خسارتهای مالی و پزشکی زیاندیدگان ناشی از سهلانگاری آن شرکت و رفع آلودگی نفتی گشتند، اما با توجه به عدم همکاری استانداری منطقه، مردم طوماری را با امضای نمایندگان مردم محلی و ممهور به مهر شوراهای اسلامی ۲۴ روستا تهیه کرده و برای رسیدگی به ریاست جمور ارسال کردهاند.
خاکپور در پایان با بیان اینکه شکواییه اصلی از طریق استانداری پیگیری میشد، خاطرنشان کرد: بهدلیل عدم همکاری استانداری مردم منطقه سرخون به امضای طومار اقدام کردهاند تا با بررسی این موضوع و رفع آن از ابعاد این فاجعه زیست محیطی کم شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر