پیتر هاروکس، رئیس بخش جهانی بیبی سی، در کمیته بررسی عملکرد این شبکه در مجلس عوام بریتانیا اعلام کرد که نیروهای امنیتی ایران، دور جدیدی از فشار بر اعضای خانواده کارکنان بخش فارسی بیبی سی را آغاز کردهاند.
به گفته آقای هاروکس، هدف حکومت ایران از وارد کردن این فشارها، منصرف ساختن کارکنان بیبی سی فارسی از ادامه همکاری با این شبکه است.
اعضای خانواده کارکنان بخش فارس بیبی سی، در گذشته نیز در معرض فشار و تهدید نیروهای امنیتی ایران قرار گرفتهاند و برخورد با آنان، واکنش نهادهای بین المللی را به دنبال داشته است.
رئیس بخش جهانی بیبی سی با ذکر اینکه پنج – شش نفر از اعضای خانوادههای کارکنان بیبی سی فارسی هدف ارعاب مسئولان امنیتی ایران قرار گرفتهاند گفت: "این افراد تهدید شدهاند که بستگانشان باید از کار کردن برای بیبی سی فارسی دست بکشند."
در واکنشی دیگر به فشارهای اخیر حکومت ایران، صادق صبا رئیس بخش فارسی بیبی سی گفت که این فشارها، حدودا از دو هفته پیش آغاز و توسط ماموران وزارت اطلاعات انجام شده است.
وی افزود که وزارت اطلاعات با احضار اعضای خانواده تعدادی از کارکنان بیبی سی فارسی، آنها را برای متقاعد ساختن فرزندانشان به توقف همکاری با این شبکه تحت فشار گذاشته است.
آقای صبا احتمال داد که دور جدید برخوردها، نوعی واکنش به پخش فیلم «اعترافات اجباری» از تلویزیون فارسی بیبی سی باشد که چند هفته پیش پخش شد.
فیلم مستند اعترافات اجباری، به بررسی شیوههای مورد استفاده حکومت ایران برای وادار ساختن زندانیان سیاسی و عقیدتی به اعترافات ساختگی میپرداخت و پخش آن، بازتاب گستردهای در رسانههای فارسی زبان داشت. در کنار این فیلم، تلویزیون، رادیو و سایت فارسی بیبی سی، طی یک هفته (۲۹ آبان تا ۵ آذر) به ارائه مطالب و برنامههای مختلف دیگر در خصوص اعترافات اجباری در ایران پرداختند.
صادق صبا تاکید کرد که اطلاع رسانی در مورد فشارهای حکومت ایران بر بیبی سی فارسی، باعث آگاهی نهادهای بین المللی از این اقدامات شده و حکومت ایران را برای توقف چنین رفتاری تحت فشار قرار خواهد داد.
در اشارهای جداگانه به تاثیر فشارهای بین المللی بر اقدامات حکومت ایران علیه رسانهها، امروز پیتر هاروکس در سخنرانی خود در مجلس بریتانیا به تجربه توقف پارازیت اندازی این حکومت بر روی تلویزیون بیبی سی فارسی اشاره کرد.
وی افزود که این توقف، احتمالا در نتیجه اقداماتی بوده که تنها از سوی یکی از شرکتهای فراهم کننده خدمات ماهوارهای و در واکنش به نگرانیهای دولت فرانسه - که این شرکت در خاک آن قرار دارد - و همچنین تحریمهای وضع شده علیه ایران صورت گرفته است.
اشاره آقای هاروکس، به اقدام شرکت فرانسوی یوتلست، از شرکتهای بزرگ ارائه کننده خدمات ماهوارهای است، که در مهر ماه گذشته پخش ماهوارهای شبکههای رادیو - تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران را از ماهواره هاتبرد قطع کرد.
یوتلست دلیل این کار را تحریمهای اتحادیه اروپا و تصمیم دولت فرانسه برای ممنوعیت شبکه ایرانی "سحر" اعلام کرد که برنامههایی به زبانهای مختلف و از جمله فرانسه دارد.
پیتر هاروکس تاکید کرد که در ۵ الی ۱۰ سال آینده، راه حلهایی فنی برای جلوگیری از پارازیت اندازی بر روی شبکههای تلویزیونی وجود خواهد داشت، اما در کوتاه مدت، راه مقابله با این پدیده، ادامه فشار بر کشورهایی که این کار را انجام میدهند و مشخصا ایران است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر