۱۳۹۱ اسفند ۳۰, چهارشنبه

مرخصی زندانیان سیاسی در آستانه تحویل سال نو؛ تا این لحظه ۴ نفر


چکیده :تا این لحظه، نسرین ستوده از بند زنان و عماد بهاور و مهدی خدایی و احمدرضا احمد پور از بند 350 زندان اوین به مرخصی آمده اند. دو روز قبل هم چهارده زندانی سیاسی از زندان اوین به مرخصی آمده بودند. این در حالی است که هنوز دهها زندانی سیاسی در زندان ها از حق قانونی مرخصی محروم مانده اند....

تعدادی از زندانیان سیاسی در آستانه تحویل سال نو به مرخصی آمدند.
به گزارش کلمه، ساعتی پیش نسرین ستوده از بند زنان و عماد بهاور و مهدی خدایی از بند ۳۵۰ زندان اوین به مرخصی آمدند.
مهدی خدایی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد شهرری است که در دو دادگاه جداگانه در سال های ۸۷ و ۸۹ جمعا به ۷ سال حبس محکوم شده است. این فعال حقوق بشر یک ماه قبل با وجود تایید پزشکی قانونی، توسط دادستان تهران از اعزام پزشکی محروم شده بود.
نسرین ستوده هم فعال حقوق بشر سرشناس و وکیل دادگستری است که از سیزدهم شهریورماه ۱۳۸۹ در بازداشت است. او به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر” به تحمل شش سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و همچنین به اتهام تظاهر به بی حجابی به ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
عماد بهاور هم که بعد از بیش از سه سال حبس بی وقفه به مرخصی آمده، عضو نهضت آزادی و از جوانان اصلاح طلب است که به اتهام اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام از طریق عضویت در نهضت آزادی به ۱۰ سال حبس قطعی محکوم شده است.
دو روز قبل هم چهارده زندانی سیاسی از زندان اوین به مرخصی آمده بودند؛ که اسامی آنها عبارت بود از: نسیم سلطان بیگی و عالیه تبرایی از بند زنان؛ و حسن زید آبادی، علی اکبر محمدزاده، محمد رضایی، شهاب الدین مرتضوی ، کامیار پارسا، مهرداد آهن خواه، سامان حمیدی آزادی، مجید صداقت و مصطفی بادکوبه ای، حسن فرجی، بهزاد هوشمند و حسن خداوردی از بند ۳۵۰ اوین.
این در حالی است که هنوز دهها زندانی سیاسی در زندان های اوین، رجایی شهر و برخی از زندان های شهرهای مختلف به سر می برند و نتوانسته اند از حق مرخصی نوروزی استفاده کنند.
براساس قوانین، مرخصی از حقوق اولیه زندانیان محسوب می شود اما مسوولان قوه قضاییه و امنیتی از آن به مثابه اهرم فشار بر زندانیان و خانواده هایشان نگاه می کنند و طی چهار سال گذشته زندانیان سبز بیشترین فشار و آزار را متحمل شدند.
برای دادن مرخصی به یک زندانی سیاسی نهادهای مختلف تصمیم گیرنده هستند نهادهایی مثل وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و قوه قضاییه. گاهی برای اینکه یک زندانی چند روزی را نزد خانواده اش بگذراند باید موافقت همه این نهادها جلب شود. کینه ورزی های شخصی و موافقت بازجوهایی که فراتر از قانون قدرت تصمیم گیری دارند، نیز از مراحلی است که یک زندانی را مستحق مرخصی و دیگری را فاقد آن تشخیص می دهد. در نهایت وقتی تمام این مراحل طی می شود، زندانی سیاسی قادر است چند روزی و فقط چند روزی را نزد خانواده اش بگذراند.
*****
به گزارش دانشجونیوز، احمدرضا احمدپور، یکی دیگر از زندانیان سیاسی به مرخصی نوروزی آمد.
این روحانی روز عاشورای سال ۸۸ در محل مجمع مدرسین حوزه علمیه قم دستگیر و به یک سال حبس به اتهام “تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق متن مقالات، شعر‌ها و مصاحبه‌ها” محکوم شده بود که از ابتدای سال ۸۹ تا پایان آن سال حبس خود را گذراند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر