چکیده :تنها امسال معاونت درمان وزارت بهداشت 20 میلیارد تومان یارانه برای فیلتر دستگاههای دیالیز هزینه کرده است که اگر حداکثر نصف این هزینه را در پیشگیری صرف می کردیم بسیار موفق تر...
به گفته معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت، سالیانه ۱۲ درصد به تعداد بیمارانی که در کشور نیاز به همودیالیز دارند، افزوده می شود، این درحالی است که همودیالیز برای یک فرد سالانه ۱۸ میلیون تومان هزینه دارد.
محمود محقق گفته است: افزوده شدن بیماران دیالیزی، نیاز بیشتری را به دستگاه های دیالیز و همچنین هزینه بیشتری را به مردم و نظام سلامت وارد می کند.
او می گوید: هزینه های ناشی از درمان و ارائه دیالیز به بیماران کلیوی هزینه های زیادی را به نظام سلامت وارد کرده به طوری که تنها امسال معاونت درمان وزارت بهداشت ۲۰ میلیارد تومان یارانه برای فیلتر دستگاههای دیالیز هزینه کرده است که اگر حداکثر نصف این هزینه را در پیشگیری صرف می کردیم بسیار موفق تر بودیم.
مهر به نقل از محقق با بیان اینکه در ایران متوسط نرخ رشد بیماران کلیوی نسبت به متوسط جهانی بالاتر است، تصریح کرد: در کل کشور ۲۳۲۰۰ بیمار همودیالیز و ۱۸۵۰ بیمار پیوند شده وجود دارد.
وی ادامه داد: تعداد بخشهای دیالیز صفاقی ۵۱ بخش، همودیالیز ۴۵۳ بخش و تعداد دستگاه های دیالیز ۴۲۰۰ مورد است.
معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر نسبت بیمار به دستگاه دیالیز ۳/۵ است که باید طبق استاندارد جهانی این نسبت ۴ باشد این اختلاف آمار را می توان با کنترل بیماری های کلیوی و توسعه بخش های دیالیز به یکدیگر نزدیک کرد.
وی با بیان اینکه همودیالیز برای یک فرد سالانه ۱۸ میلیون تومان هزینه دارد ابراز داشت: شیوع بیماری کلیه در ایران ۶۱۵ بیمار به ازای ۱ میلیون نفر جمعیت است همچنین بروز آن در ایران ۸۵ بیمار به ازای یک میلیون نفر است.
محقق در ادامه با بیان اینکه ۴۵ درصد بیماران پیوندی، دیابتی هستند گفت: اگر بتوانیم بیماری دیابت را کنترل کنیم اثر بسیار زیادی در کاهش آمار بیماران نیازمند به دیالیز خواهیم داشت.
وی پرفشاری خون را نیز دومین عامل شیوع نارسایی کلیه در کشور عنوان کرد و گفت: با توجه به کنترل دیابت، فشار خون و تغییر شیوه ی زندگی می توانیم در کاهش شیوع بیماری های کلیوی موفق شویم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر