چکیده :مدیرکل تجهیزات پزشکی گفت: فقط ۲۰ درصد تجهیزات پزشکی وارداتی ارز مرجع دریافت کردند و ۸۰ درصد بقیه این کالاها متناسب با رشد قیمت ارز بین ۳ تا ۴ برابر گرانتر شدند....
مدیرکل تجهیزات پزشکی گفت: فقط ۲۰ درصد تجهیزات پزشکی وارداتی ارز مرجع دریافت کردند و ۸۰ درصد بقیه این کالاها متناسب با رشد قیمت ارز بین ۳ تا ۴ برابر گرانتر شدند.
به گزارش فارس، رضا شاهمرادی افزود: قیمت گذاری تجهیزات پزشکی بر اساس مصوبه هیئت دولت برای کالاهایی که ارز مرجع دریافت کردهاند انجام شده است و این کالاها در کمیته قیمت گذاری تجهیزات پزشکی انجام شد و در شبکه توزیع اعمال شده است.وی افزود: البته در مورد کالاهای پزشکی که ارز مرجع دریافت نکردهاند و با ارز آزاد وارد شدهاند،قیمتگذاری توسط خود وارد کنندگان و تولیدکنندگان و با نظارت سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و وزارت بهداشت انجام میشود.
وی گفت: اکثر تجهیزات پزشکی در کشور مشمول اولویت های اختصاص ارز مرجع قرار نگرفتهاند و به همین علت تعداد بسیار کمی از تجهیزات پزشکی ارز مرجع گرفتند و با توجه به وسعت تجهیزات پزشکی مصرفی و تجهیزات بزرگ در کشور فقط ۲۰ درصد از تجهیزات پزشکی ارز مرجع دریافت کردند. مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: در مورد وسایل پزشکی که ارز مرجع دریافت کردند و حدود ۲۰ درصد کل این تجهیزات میشوند، افزایش قیمت به میزان رشد قیمت ارز مرجع یعنی مابه التفاوت ۱۰۵۰ تومان تا ۱۲۲۶ تومان بود یعنی حدود ۱۲ رشد قیمت آنها را شاهد بودیم که این کالاها بیشتر تجهیزات پزشکی قلبی- عروقی مانند استنت های قلبی و وسایل پزشکی تخصصی هستند. وی گفت: بقیه تجهیزات پزشکی متناسب با افزایش قیمت ارز بین ۳ تا ۴ برابر گرانتر شدهاند.
وی در مورد ورود نخهای جراحی غیر استاندارد به کشور که مورد اعتراض جراحان قرار گرفته است و به گفته آنان موجب پارگی و عفونت در محل جراحی میشود، بدون رد این مطلب گفت: توصیه ما به پزشکان و جراحان این است که هر نوع کالای پزشکی از جمله نخهای جراحی را از شرکتهای مورد تأیید وزارت بهداشت و نمایندگیهای مجاز آنها خریداری کنند در این صورت چنین مشکی برایشان به وجود نمیآید.
شاهمرادی ادامه داد: با وجود مشکلات بسیار زیادی که امسال وجود داشت و کمبودهای برخی تجهیزات پزشکی در اوایل سال اکنون کمبودها بر طرف شده و کمبود خاصی را از نظر تجهیزات پزشکی در کشور نداریم البته دولت باید ارز مورد نیاز تجهیزات پزشکی را تأمین کند و بیمه ها نیز از این وسایل حمایت کنند تا فشار کمتری به مردم و بیماران وارد شود.
وی در پاسخ به این پرسش که در این شرایط قاچاق تجهیزات پزشکی چقدر بیشتر شده است، گفت: آماری در این مورد نداریم، البته چون ارز برای همه و از جمله قاچاقچیان گران شده است، دیگر قاچاق کالا برای قاچاقچیان سودآوری ندارد و به خصوص کالاهایی مثل استنهای قلبی که ارز مرجع میگیرند در صورتی که با ارز آزاد وارد شوند، امکان رقابت در بازار را ندارند بنابراین افزایش قیمت ارز تا حدی قاچاق لوازم پزشکی را کنترل میکند
پاسخحذفتجهیزات پزشکی
خدمات پزشکی
ضایعات آهن
لیزر دایود
مصالح ساختمانی
مواد اولیه صنایع غذایی
اقامت بلغارستان
درج آگهی رایگان
مواد شیمیایی
ماشین آلات صنعتی