چکیده :رئیس کل گمرک ایران در سخنان تازه خود از تشکیل ۲۸ هزار پرونده قاچاق کالا خبر داده است؛ اما سخنی به میان نیامده که سهم سازمان های رسمی ، جریان های هدایت شده و از این پرونده ها چه میزان است....
کلمه – گروه اقتصادی: رئیس کل گمرک ایران در سخنان تازه خود از تشکیل ۲۸ هزار پرونده قاچاق کالا خبر داده است؛ اما سخنی به میان نیامده که سهم سازمان های رسمی، جریان های هدایت شده از این پرونده ها چه میزان است.
به گزارش کلمه، عباس معمارنژاد با این آمار مدعی شده که تشکیل ۲۸ هزار پرونده قاچاق کالا نسبت به سال گذشته هشت درصد کاهش داشته و ضمن آن گفته است: در مورد ارقام پروندهها ۱۵۰ درصد رشد را شاهد هستیم.”
اشاره او به کاهش هشت دردصدی پرونده ها در حالی است که اواخر شهریور امسال عزت الله ملایوسفیان، عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس با اشاره به رشد ۵۸ درصدی قاچاق کالای، گفته بود: متاسفانه برخی ارگانها تسهیل کننده ورود کالای قاچاق به داخل کشور هستند.
مساله قاچاق همواره از موضوعات داغ میان مسوولان مختلف کشور است که هر یک دخالت دیگری را در قاچاق های سازمان یافته و افزایش رشد قاچاق در کشور دخیل می دانند.
تیرماه سال گذشته بود که محمود احمدی نژاد در همایشی با موضوع پیشگیری از قاچاق کالاو ارز از آنها که به «برادران قاچاقچی» خودمان!» نامید، پرده برداشت تا فاز اختلافات میان سپاه و دولت قوت گیرد.
احمدی نژاد به ارقام کلان حاصل از قاچاق سیگار اشاره و اضافه کرد: بین ۵۵ تا ۶۰ میلیارد نخ سیگار در ایران مصرف می شود که معادل ۲ هزار میلیارد تومان است. این رقم همه قاچاقچیان درجه یک دنیا را به طمع می اندازد، چه رسد به «برادران قاچاقچی» خودمان!
او که از اتصال شبکه های قاچاق به صاحبان قدرت و نفوذ هم به عنوان عامل دیگری در گسترش و تقویت پدیده قاچاق یاد کرده بود، گفته بود: تمامی مرزهای غیرقانونی باید بسته شود اینکه مال فلان دستگاه است یا بهانه های این چنینی قابل قبول نیست!
وی خاطرنشان کرد: هیچ وزارتخانه ای حق ندارد اسکله ای خارج از گمرک داشته باشد، هر جا حقوق فرا قانونی قایل شدند آنجا نقطه فساد شد، مهم نیست که توسط چه کسی و با چه نیتی انجام می شود، زیرا استثنا قائل شدن و دادن اختیار فراقانونی فساد درست می کند.
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه در واکنش به این موارد به خبرگزاری مهر گفته بود: «این بحثی انحرافی است که توسط افرادی که به نظر ما، ذی نفع هستند، مطرح می شود. این ارگان همچون سایر نهادهای نظامی اسکله هایی نظامی در اختیار دارد اما هیچ گونه مبادله تجاری در آنها انجام نمی دهد.نیروهای مسلح به طور طبیعی به دلیل وضعیت نظامی ای که دارند، اسکله هایی نظامی در اختیارشان است که در آنها هیچ وقت بحث تبادل کالاصورت نمی گیرد و این مسایل صحبت های انحرافی است که مطرح می کنند.»
در همین زمینه مصطفی افضلی فرعضو کمیسیون اصل نود مجلس نیز دی ماه خبر داد: براساس گزارش های دریافتی از دستگاهها و نهادهای نظارتی، بخش قابل توجهی از قاچاق از طریق مبادی رسمی کشور انجام می گیرد که این موضوع باعث زیر سئوال رفتن و مورد چالش بودن نهادهای صادر کننده مجوز شده است.
از سویی ابراهیم رئیسی، معاون اول رئیس قوه قضائیه ۲۷ خرداد سال جاری در همایش مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به این که “درصد بسیار کمی از کالای قاچاق وارد شده کشف میشود” بر مساله قاچاق های سازمان یافته صحه گذاشت و گفت: «تازه باید دید که این کشفیات از حمالها کشف شده یا جریانهای سازمان یافته که اصل موضوع قاچاق توسط آنها صورت میگیرد».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر