چکیده :اردشیر امیرارجمند تاکید کرد که اساسا بازداشتها و حصرها خلاف قوانین داخلی و معاهدات بینالمللی ایران است. محمد صادقی آزادی زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعاتی و رسانهها، انتخابات آزاد سالم رقابتی و حذف نظارت استصوابی وصیانت از آراء را خواسته جنبش سبز ایران و راه برون رفت از وضعیت فعلی توصیف کرد. بختیار نژاد خاطرنشان کرد: خواسته ما انتخابات آزاد و ایجاد روند دموکراتیک در ایران از طریق روشهای مسالمت آمیز است. ...
اردشیر امیرارجمند سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید در نشست جانبی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو تاکید کرد که اساسا بازداشتها و حصرها خلاف قوانین داخلی و معاهدات بینالمللی ایران است.
بنا به گزارش های رسیده به کلمه، بیست و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو از روز ۲۵ فوریه آغاز و تا روز ۲۲ مارس ادامه دارد و همزمان با نشست اصلی، نشست های جانبی از سوی سازمانهای غیر دولتی در محل ساختمان شورای حقوق بشر به بررسی موضوعی و منطقهای وضعیت حقوق بشر در کشورهای گوناگون میپردازند که در همین راستا امروز نشستی جانبی با موضوع بررسی حقوق بشر در ایران در در سالن ۲۳ ساختمان شورای حقوق بشر در ژنو برگزار شد.
در این نشست اردشیر امیرارجمند مشاور ارشد میرحسین موسوی، پروین بختیارنژاد روزنامهنگار و فعال حقوق زنان، رضا تاجیک روزنامهنگار، محمد صادقی فعال سیاسی و حسن فرشتیان حقوقدان سخنرانی و در پایان به پرسش های حضار پاسخ دادند.
اردشیر امیرارجمند: مردم ایران سناریوهای اعتراف گیری را باور نمیکنند
اردشیر امیرارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی در این نشست با اشاره به روندی که منجر به حصر رهبران جنبش سبز شد گفت: «اساساً این بازداشتها و حصرها خلاف قوانین داخلی و معاهدات بینالمللی ایران است.»
وی با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت جسمانی مهدی کروبی، زهرا رهنورد و میرحسین موسوی گفت: «پیش از اینکه این افراد، گرفتار حصر شوند از سلامتی کامل جسمانی برخوردار بودند در حالی که در حال حاضر تماماً بیمار هستند و ما اطلاعی از شرایط نگهداری و کیفیت غذایی که به این افراد داده میشود نداریم.»
سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید همچنین با اشاره به پخش برخی اعترافات تلویزیونی از رسانه ی به اصطلاح ملی تأکید کرد این اعترافات ساختگی است و دیگر کسی در میان مردم ایران این سناریوها را باور نمیکند.
حسن فرشتیان: رهبران جنبش سبز به دلیل حق گویی و محبوبیت در حصر هستند
در ادامه ی این مراسم حسن فرشتیان، حقوقدان با بررسی حقوقی «حصر رهبران جنبش سبز» و با اشاره به بندهای مختلف اعلامیه جهانی حقوق بشر، تأکید کرد: اصول اعلامیه جهانی حقوق بشر در حصر رهبران جنبش سبز نقض شده است و امکان حق شکایت قانونی از آنها سلب شده؛ این افراد هیچ گونه حریم خصوصی ندارند.
فرشتیان با تاکید بر اینکه این حصرها و حبسها هرگز در قوانین بینالمللی و قوانین ایران وجود ندارد، ادامه داد: «این افراد به دو دلیل حصر شدهاند دلیل ابتدایی محبوبیت و نفوذ این افراد در جامعه دارند و دوم حقگویی ایشان و دفاع از حقوق مردم بوده است.»
این حقوقدان در انتها از رسانهها خواست تا صدای مردم تحت فشاری باشند که در ایران صدایی ندارند.
پروین بختیار نژاد: خواسته ما انتخابات آزاد و ایجاد روند دموکراتیک در ایران از طریق روشهای مسالمت آمیز است
در بخشی دیگر از این برنامه پروین بختیارنژاد، روزنامهنگار و فعال حقوق زنان، گفت: «ایران در برهه حساسی به سر میبرد که مشکلات فراوانی گریبان مردم را گرفته است. نهادهای صنفی و اجتماعی زیادی به علت فشارهای امنیتی تعطیل شدهاند این در حالی است که جامعه ایران با بحرانهای فراوانی در عرصه اجتماعی مواجه است.»
این فعال حقوق زنان با اشاره به تعداد بالای زنان زندانی از جمله نسرین ستوده، بهاره هدایت، نرگس محمدی و کشته شدن هاله سحابی، رفتار خشن حاکمیت را نشانه عدم مقبولیت نظام در میان مردم ایران دانست.
وی همچنین با اشاره به کودکان زندانی که به اجبار با مادر خود هماکنون در زندان حضور دارند، تاکید کرد: این مسئله فشارهای روحی و روانی فراوانی بر این مادران و فرزندان وارد میکند.
بختیار نژاد در پایان خاطرنشان کرد: خواسته ما انتخابات آزاد و ایجاد روند دموکراتیک در ایران از طریق روشهای مسالمت آمیز است.
محمد صادقی: انتخابات آتی نمایشی بیش نخواهد بود
محمد صادقی فعال سیاسی و عضو و شورای مرکزی ادوار تحکیم نیز در این نشست به ایراد سخن پرداخت و گفت: «اکنون در آستانه انتخاباتی دیگر در جمهوری اسلامی هستیم، اما زندانیان سیاسی همچنان در زندان هستند و دو کاندیدای انتخابات قبلی همچنان در حصر هستند و امکان فعالیت رسانهها وجود ندارد اما رهبری مدعی انتخابات آزاد در ایران است.»
به گفته ی وی، ایران هیچ تلاشی برای تطبیق قوانین و عملکرد خود با قوانین و معاهدات بینالمللی نمیکند.
صادقی با اشاره به نظارت استصوابی در ایران به تضاد این اصل در قوانین ایران با معاهدات بینالمللی امضا شده از سوی ایران اشاره کرد و گفت: «انتخاباتی که در ماههای آتی برگزار خواهدشد، نمایشی بیش نخواهد بود.»
وی آزادی زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعاتی و رسانهها، انتخابات آزاد سالم رقابتی و حذف نظارت استصوابی وصیانت از آراء را خواسته جنبش سبز ایران و راه برون رفت از وضعیت فعلی توصیف کرد.
عبدالرضا تاجیک: روزنامه نگاران مستقل در ایران تحت فشار و تهدید هستند
عبدالرضا تاجیک، روزنامهنگار و فعال ملی مذهبی، به عنوان آخرین سخنران این نشست که سخنرانی خود را به وضعیت روزنامهنگاران و روزنامهنگاری در ایران اختصاص داده بود، گفت: «قدرت سیاسی در ایران حیات این صنف را نشانه گرفته است.»
عبداارضا تاجیک با اشاره به بازداشت گسترده روزنامه نگاران در کشور، گفت: «روزنامه نگاران مستقل در ایران همواره تحت فشار و تهدید بودهاند و بسیاری از روزنامه نگاران نامی ایران در حال حاضر در زندان هستند و یا ادامه کار روزنامهنگاری برای بسیاری از آنها ناممکن شده است و همچنین بسیاری مجبور شدهاند از ایران خارج شوند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر