۱۳۹۱ آذر ۲۹, چهارشنبه

دیپلمات ایرانی متهم به نقض تحریم‌ها، از بریتانیا به تهران بازگشت



تاجیک با هواپیمای اختصاصی دولت عمان به ایران رفت
نصرت‌الله تاجیک، دیپلمات پیشین ایران که از سوی آمریکا به نقض تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران متهم شده بود، سرانجام به ایران بازگشت.

شماری از مقام های دولتی برای استقبال از آقای تاجیک در فرودگاه حضور داشتند.
آقای تاجیک روز بیست و نهم آذر، لندن را به مقصد عمان ترک کرد و از آنجا با هواپیمای اختصاصی دولت عمان وارد تهران شد.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران یک روز پیش از بازگشت آقای تاجیک به کشورش گفته بود که معاون وزیر خارجه ایران برای استقبال و همراهی او به مسقط سفر کرده است.
آقای مهمانپرست گفته بود "از نقش مثبتی که دولت عمان برای رفع مشکل نصرت‌الله تاجیک و اثبات بی‌گناهی و بازگرداندن وی به تهران داشت تشکر می‌کنیم."

عمان میانجی ایران و غرب: این بار آزادی دیپلمات ایرانی

کشور عمان از ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی و تضعیف رابطه کشورهای غربی با ایران، بارها نقش میانجی و رابط ایران با کشورهای غربی را برعهده داشته است. از جمله در ماجرای بازداشت شماری از شهروندان ایالات متحده در ایران در سال های گذشته، عمان با میانجیگری و تامین وثیقه، زمینه آزادی بازداشت شدگان را فراهم آورد.
تازه ترین نمونه از همکاری عمان با ایران، به گفته مقام های ایرانی، کمک به خروج نصرت‌الله تاجیک، از بریتانیا بوده است.
آقای تاجیک ۵۹ ساله، سفیر سابق ایران در اردن بود و در سال ۲۰۰۶ میلادی در لندن به اتهام خریداری دوربین های دید در شب با هدف صدور به ایران دستگیر شد و تحت تعقیب مراجع قضایی آمریکا قرار گرفت.
ایالات متحده اقدام آقای تاجیک را نقض تحریم‌های وضع‌شده‌ علیه ایران دانسته و خواهان استرداد او شده بود. آمریکا می گوید وی سعی داشته از طریق کشورهای بریتانیا، هلند و ترکیه محموله‌ای از عینک های مخصوص دید در شب را جهت استفاده نظامی، از آمریکا به ایران قاچاق کند.
وزارت خارجه ایران از "نقش مثبت عمان در رفع مشکل" آقای تاجیک تشکر کرده است
اگر دیپلمات پیشین ایران به آمریکا تحویل داده می‌شد، به اتهام قاچاق تجهیزات نظامی تحت محاکمه قرار می گرفت.
نصرت‌الله تاجیک طی شش سال گذشته با یک دستگاه ردیاب که پلیس به پای او وصل کرده بود، تحت نظر قرار داشت و نمی توانست از محدوده جغرافیایی مشخصی خارج شود.
دادگاهی در بریتانیا اوایل آذر ماه جاری، سرانجام پس از حدود شش سال، به عدم استرداد آقای تاجیک به آمریکا رای داد. وزارت کشور بریتانیا به حکم دادگاه اعتراض نکرد و به این ترتیب، آقای تاجیک آزادی خود را به دست آورد.
وزارت کشور بریتانیا، که سال گذشته دستور استرداد آقای تاجیک را به آمریکا صادر کرده بود، از رای دادگاه که به آزادی دیپلمات پیشین ایران انجامید، ابراز تاسف کرده است.
آقای تاجیک پیش از ترک بریتانیا به مقصد ایران گفته بود که می‌خواهد از وزارت کشور بریتانیا شکایت کند.
دیپلمات پیشین ایران در اردن در ایمیلی به خبرگزاری ایسنا نوشته بود "شش سال زندگی من نابود و سلامتی‌ام از بین رفته است. وزیر کشور انگلیس باید پاسخگو باشد و این امر پذیرفته شده‌ای در این کشور است که همه پاسخگو و مسئول اعمالشان باشند."
ایران ضمن استقبال از رای صادره توسط دادگاه بریتانیایی، گفته بود که نصرت الله تاجیک "قربانی یک سناریوی ساختگی" شد و پس از آن "در شرایط نامناسبی در حبس خانگی" قرار گرفت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر