چکیده :با توجه به وضعیت رشد تورم در کشور، پیش بینی می شود این مبلغ در سال ۹۲ به حدود ۱۰ میلیون تومان...
مصطفی قاسمی رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران گفته است که باتوجه به رشد چشمگیر نرخ تورم در سال جاری، قیمت کلیه در سال آینده از ۷ میلیون به حدود ۱۰ میلیون تومان خواهدرسید.
به گفته وی، در حال حاضر هر بیمار دیالیزی برای دریافت کلیه مبلغی معادل ۷ میلیون تومان می پردازد.
حال آنکه با توجه به وضعیت رشد تورم در کشور، پیش بینی می شود این مبلغ در سال ۹۲ به حدود ۱۰ میلیون تومان برسد.
قاسمی افزود: در حال حاضر در کشورهای پیشرفته دنیا، یک بیمار دیالیزی برای پیوند کلیه چندین سال در فهرست انتظار می ماند و خیلی از آنها متاسفانه قبل از پیوند کلیه جان می سپارند. حال آنکه در کشور ما با توجه به شرایط بسیار مطلوب تر، مدت زمان انتظار برای دریافت کلیه کمتر از یکسال است.
این در حالی است که قیمت خرید و فروش کلیه در بازار غیرقانونی، تا ۲۰ میلیون تومان هم می رسد. البته بعضا شنیده شده فرد نیازمند کلیه حاضر شده برای گرفتن کلیه، یک واحد مسکونی نیز بدهد تا بتواند به زندگی ادامه دهد. البته چنین مواردی بستگی به وضعیت اقتصادی اهدا کننده و دریافت کننده کلیه دارد. زیرا، فردی که نمی تواند با دیالیز به زندگی خود ادامه دهد، لازم است هرچه زودتر پیوند کلیه انجام دهد و همین مسئله او را در شرایطی قرار می دهد تا مجبور شود در صورتی که انجمن نتواند برای او کلیه اهدایی فراهم کند، به طور مستقیم وارد معامله با فروشنده کلیه شود.
مهر در گزارشی به نقل از حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نبود فرهنگ اهدای عضو را عاملی برای پیدایش قاچاق اعضای بدن انسان خواند و تصریح کرد: امروزه برخی سوداگران مرگ و افراد سودجو از احتیاج مبرم بیماران نیازمند عضو سوءاستفاده کرده و با واسطهگری در مورد پیوند اعضا رقمهای نجومی را برای واسطهگری فروش یک عضو دریافت میکنند که با خواست همگانی باید دست چنین افرادی کوتاه شود.
محمدرضا نوروزی جراح و متخصص بیماریهای کلیوی معتقد است که ۳۰ درصد جمعیت کشور یعنی ۱۴ میلیون ایرانی به نوعی درگیر بیماریهای کلیوی هستند.
وی گفته است که هر سال حدود ۲۰ درصد به تعداد بیماران دیالیزی در کشور اضافه میشود.
این جراح و متخصص بیماریهای کلیوی با اعلام اینکه سالانه ۲ هزار پیوند کلیه در کشور انجام میشود، افزود: در سال ۸۸ سهم پیوند کلیه از مرگ مغزی حدود ۳۹۵ مورد بود که این آمار در سال ۸۹ به ۵۹۰ مورد و در سال گذشته به ۷۶۰ مورد رسید.
نوروزی با اعلام اینکه ایران در رتبه چهل و ششم آمار مرگ مغزی در جهان قرار دارد، گفت: اگر همه موارد مرگ مغزی در کشور حاضر به اهدای هر دو کلیه خود شوند بسیاری از مشکلات بیماران دیالیزی برطرف خواهد شد.
مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی در جامعه برای اهدای عضو در شرایط وقوع حوادثی نظیر مرگ مغزی، تصریح کرد: به طور قطع با گسترش فرهنگ اهدای عضو بیماران مرگ مغزی، نه تنها جان تعدادی از شهروندان نجات پیدا خواهد کرد بلکه معضل فروش اعضای بدن که به فرصتی برای سوء استفاده دلالان و سودجویان تبدیل شده نیز مرتفع خواهد شد.
وی موضوع اهدای اعضای بدن پس از مرگ مغزی را مسئلهای بسیار حساس خواند و افزود: البته مسئله اهدای عضو در بسیاری از کشورها به عنوان یک دغدغه جدی برای افراد مطرح بوده و در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نیز اهدای عضو پس از مرگ مغزی به راحتی انجام نمیشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: مسائل شرعی و حقوقی اهدای عضو پس از مرگ مغزی دارای پیچیدگیهایی است که به آسانی نمیتوان در مورد آن اظهارنظر قاطعانهای کرد و در این مورد باید نظرات کارشناسان امر گرفته و از تجمیع نظرات راهکار واحدی بیرون آید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر