۱۳۹۱ بهمن ۲۶, پنجشنبه

قطع و به آتش کشیدن قسمتی از جنگل گلستان توسط اداره کل منابع طبیعی


خبرگزاری هرانا - اداره کل منابع طبیعی استان گلستان چندین اصله درخت کهنسال موجود در محوطه این اداره کل را با قدمتی حدود شصت سال قطع و بقایای درختان قطع شده را نیز به آتش کشیدند.
بنا به گزارش سودوبند، در چند روز گذشته اداره کل منابع طبیعی استان گلستان در اقدامی عجیب و غیر قانونی چندین اصله درخت (پالم) کهنسال موجود در محوطه این اداره کل را با قدمتی حدود شصت سال قطع نموده و بقایای درختان قطع شده را نیز به آتش کشیدند.

گفتنی است بر اساس ماده ۱ قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی کشور (مصوب ۵/۷/۱۳۷۱ مجلس شورای اسلامی)؛ گونه‌های درختانی از قبیل شمشاد، زربین، سرخدار، سرو خمره‌ای، سفید پلت، حرا و چندل، ارس، فندق، زیتون طبیعی، بنه (پسته وحشی)، گون، ششم، گردو (جنگلی) و بادام وحشی (بادامک) در سراسر کشور جزء ذخایر جنگلی محسوب و قطع آن‌ها ممنوع می‌باشد.
همچنین در تبصره ۱ همین مصوبه وزارت جهاد سازندگی موظف است مناطق استقرار گونه‌های یاد شده را مشخص و حفاظت نموده و متخلفین را به مراجع قضایی معرفی نماید.
ضمن اینکه در تبصره ۳ همین مصوبه اشاره شده است که، متخلفین از این قانون برای بار اول علاوه بر پرداخت خساراتی که حسب مورد توسط کار‌شناسان مربوطه وزارت جهاد سازندگی ارزیابی خواهد گردید به حبس از یک ماه تا شش ماه و پرداخت جزای نقدی برای هر اصله درخت معادل یک برابر و نیم قیمت روز آن و در صورت تکرار به اشد مجازات محکوم می‌شوند.
علیرغم تمام مصوبه‌ها و قوانین پیش بینی شده در این خصوص؛ وبسایت «گرگان نامه» با انتشار خبر قطع این درختان کهنسال؛ متذکر می‌شود: مستندات گواهی می‌دهد که ادارات، سازمان‌ها، نهاد‌ها، نیروهای نظامی و انتظامی استان حجم بسیار زیادی از اقدامات غیر قانونی و تخلفات ساختمانی و ساخت و ساز‌های بدون پروانه در مرکز استان را مرتکب می‌شوند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    اصل اول اعلامیهٔ کنفرانس سازمان ملل متحد درباره محیط زیست (اعلامیه استکهلم): انسان از حقوقى بنیادین براى داشتن آزادی، برابرى و شرایط مناسب زندگى در محیط زیستى که به او اجازه ى زندگى با حیثیت و سعادتمندانه را بدهد، برخوردار است.
•    ماده ۱۱ پروتکل الحاقی به کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر: هر فرد حق دارد در محیط زیست سالم زندگی کند.
•    ماده ۱۵ پیش طرح سومین میثاق بین المللی حقوق همبستگی: دولت‌ها موظف‌اند که شرایط طبیعی حیات را دچار تغییرات نامساعدی نکنند که به سلامت انسان و بهزیستی جمعی آسیبی وارد کند.
•    ماده ۱۴ پیش طرح سومین میثاق بین المللی حقوق همبستگی: هر انسان و کلیه انسان‌ها به صورت گروهی حق دارند، از محیط زیستی سالم و متعادل از نظر زیست محیطی و مساعد برای توسعهٔ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حقوقی برخوردار گردند.
•    ماده ۲۴ منشور آفریقایی حقوق بشر: کلیه اقوام حق دارند از محیط زیستی رضایت بخش و جامع، مناسب برای توسعه خود، برخوردار باشند.
•    بخشی از ماده ۲۳ اعلامیه هزاره: تلاش‌های دسته جمعی برای مدیریت، حفاظت و توسعه پایدار تمامی جنگل‌ها تشدید شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر